SAD povlače milione ležaljki za bebe Fišer-Prajs nakon smrti desetina beba

Najmanje 32 bebe umrle su u tim ležaljkama od 2009, utvrdila je komisija u svom izveštaju

1
Foto: Profimedia

Miloni ležaljki za bebe proizvođača Fišer-Prajs povučeni su s tržišta nakon smrti više desetina beba, objavila je američka komisija za bezbednost potrošača (CPSC), prenose agencije.

“Smrti beba dogodile su se u ležaljkama Rock ‘n Play, nakon što su se bebe okrenule na trbuh ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima”, navodi komisija u svojoj izjavi.

Biće povučeno oko 4,7 miliona proizvoda, dodaje se.

Najmanje 32 bebe umrle su u tim ležaljkama od 2009, utvrdila je komisija u svom izveštaju.

Fišer-Prajs je saopštio prethodno da je dobrovoljno povukao “sve primerke” proizvoda.

“Premda i dalje stojimo iza bezbednosti svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno bezbednosnim upozorenjima i uputstvima, odlučili smo… da je dobrovoljno povlačenje najbolji način delovanja”, saopštila je komapnija u vlasništvu Matela.

Američka pedijatrijska akademija pozvala je u utorak da se proizvodi povuku s tržišta. Njen predsednik Kajl Jasuda ležaljke je nazvao “smrtonosnima” i rekao da je nužno “odmah preduzeti akciju”.

1 KOMENTAR

  1. “Fatalities” umesto “deaths”, kakvo korporativno pro*eravanje.
    Ovo je gore nego preuveličavajući naslovi žute štampe, ovo je ravno onima koji tvrde da je Jasenovac bio radni logor u kojem je od bolesti i starosti umrlo par hiljada ljudi.

Comments are closed.