“Sa ovakvim uslovima, izlazak na izbore ne razlikuje se mnogo od odlaska na klanje…”

2
Foto: Printscreen Youtube N1

Srbija nije politički, društveno i moralno unakažena zbog neiskusnih već zbog “namazanih” profesionalaca, uglednih lažnih eksperata i kvazielite koja je iz ove države isisala i poslednju kap nade da je moguće živeti normalno, izjavio je predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović.

On je za list “Danas” rekao da sa tog stanivništa opasku da je “zelen” pošto ima tek 26 godina a postao je lider jedne partije, uopšte ne shvata uvredljivo i da “to što je zeleno može i procvetati, ali uvelo cveće nikada”.

Komentarišući najavu o ujedinjenju PSG i Nove stranke (NS) Grbović je rekao da to “ne podrazumeva spajanje dve organizacije već okupljanje ljudi” i da je naziv buduće zajedničke organizacije tehnička stvar.

“Imamo posla sa kriminalnom vlašću i svako od nas je samo plen koji čeka svoj red, osim ako nismo zajedno. Tada smo mnogo otporniji”, dodao je on.

Grbović smatra da su razgovori opozicije o zajedničkom predsedničkom kandidatu mogući, ali da im još nije vreme.

“Treba prvo da uspostavimo normalne donose, da sednemo bez prisustva medija, da se ljudi pogledaju u oči, da kažu jedni drugima šta im je na srcu, pa da se oslobodimo tog tereta”, dodao je on.

“Jasno nam je da se sa ovakvim izbornim uslovima svaki izlazak na izbore ne razlikuje mnogo do odlaska na klanje, ali je takođe jasno da ni novi bojkot ne bi bio rešenje”, rekao Grbović naveo da prvi korak opozicije treba da bude usaglašavanje o izbornim uslovima.

2 KOMENTARA

  1. “Jasno nam je da se sa ovakvim izbornim uslovima svaki izlazak na izbore ne razlikuje mnogo do odlaska na klanje,…” Оооопс ! Па шта нам је онда Серјожка после изласка на изборе, “жив клан, недоклан” ? “…ali je takođe jasno da ni novi bojkot ne bi bio rešenje”, Бојкот није решење, али шта је решење, не знамо, јер је изгледа превише јасно ? Овај део изјаве се може схватити само кво мантра, која у оваквим ситуацијама служи да се оправда учињена глупост (из првог дела реченице).

  2. Добро је што се на политичкој сцени појављују нова, млађа лица. Но, и она морају да се чувају овешталих фраза старијих “политичара”, који никако да схвате да је њихово време прошло и да својим појављивањем само иритирају грађанску опозицију. Тако, далеко је од “клања”излажење на изборе, као јединог легитимног доласка на власт. Камо те лепе среће да није било бојкота, у тренутку када је Вучић био добро “начет” и веома забринут за своју позицију.

Comments are closed.