“Sa 16 godina počela je da piše krimi-roman…”: Slučaj Dijane Hrkalović, ili filmska priča o “Boginji mafije”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Pazi šta želiš, možda će i da ti se ostvari.

Kada je Dijana Hrkalović sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”, nije mogla ni da sluti kako život može da piše romane i da sva mašta može lako, već 16 godina kasnije da postane stvarnost. I da stvari mogu za vrlo kratko vreme da se okrenu naopačke: od glavnog vojnika režima Aleksandra Vučića postala je neprijatelj broj 1.

Roman Dijane Hrkalović koji je rukom, u sveskama, počela da piše kao tinejdžerka dešava se na relaciji Požarevac-Njujork i više je triler u kojem su uloge policajaca i mafijaša toliko isprepletene da linija između dobrog i lošeg često ne postoji, a njena policijska karijera – kratka ali upečatljiva – ima iste premise. Tako barem izgleda ako se čitaju srpski tabloidi, isti oni koje je naoružavala municijom protiv neistomišljenika današnje vlasti, a sve po nalogu sa vrha.

Njena istinita priča, ne ona iz romana, vodi od rodnog Požarevca do Tel Aviva gde se navodno skrivala, mada drugi kažu da je tamo tražila lek protiv opake bolesti, pa dalje do Brazila, gde je navodno htela da operacijom promeni lični opis. U istoj toj priči, ona je menjala ime: nakratko se zvala Nika Rina, ime je uzela po grčkoj boginji pobede, a prezime je, sudeći po tabloidima, uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Ime je promenila kod matičara da bi ga tri meseca kasnije vratila. Tabloidi u tome vide poruku: “Boginja mafije”.

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 4. FEBRUARA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU NA NSTORE.RS