Ružić: “Taksistima želim sve najbolje, ali ogroman broj koji protestuje zna samo za personalne i politički zadate mete…”

5
Foto: Tanjug

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić poručio je taksistima u protestu da je vrhovni interes građana i države da Beograd ne bude blokiran i da je potrebno da se nađe adekvatno rešenje, na jedinom mestu gde je to moguće a “to su institucije, nikako ulica”, preneo je N1.

“Taksistima želim, najiskrenije, sve najbolje, i još jednom im poručujem da nema razloga za teške reči, već isključivo za iznošenje istine koju očigledno znaju samo oni koji koordinirano vode proteste, ali je ne iznose iz njima poznatih razloga, dok ogroman broj onih koji protestuju nažalost znaju samo za personalne, a možda i politički zadate mete koje treba napadati, čak iako za to nema utemeljenja u činjinaca”, rekao je Ružić za list Danas.

On je rekao da je “vrlo kontraproduktivna konfrontacija taksista sa Beograđanima, kao i sa Vladom Srbije, ukoliko žele da ispune svoj cilj”.

Na pitanje zašto su baš on i ministar energetike Aleksandar Antić na meti taksista, a ne neko iz Srpske napredne stranke, Ružić je rekao da mu je “žao što upiru prstom u pogrešne mete jer ih je neko očigledno pogrešno informisao ili instruisao kako bi teret odgovornosti prebacio na nekog ko nije direktno nadležan”.

On je istakao da ministarstvo koje vodi nije nadležno za registraciju udruženja, već da to spada u poslove Agencije za privredne registre.

“Sve što je bilo do nas, ministarstvo je uradilo u skladu sa zahevima i nalozima Vladine radne grupe”, istakao je Ružić.

5 KOMENTARA

  1. @Aki
    CarGo je moderan servis, jeftiniji i pošteniji od taksista.
    Ovde jedino što treba da se ukine je zakon o prevozu, koji su isti ti taksisti protestima izboksovali pre par godina.
    Oni će kao da brane zakon, a kada se povede priča o fiskalnim kasama, to neće ni za živu glavu!!!

  2. Једина институција у којој се може наћи решење, на жалост, зове се председник републике. Толико о институцијама у Србији.

  3. Eto ja mislim da su taxisti sa nekim u talu, i tako… Bitno da ti nemaš rupe u mozgu…

  4. Car Go je u talu sa nekima iz vlasti zato ga toliko i štite. Je☆eš vladu koja kaze da Car Go radi zato što su pronašli rupe u zakonu. Pa zakrpite rupe i nema problema. Problem je samo sto su rupe i u njihovim mozgovima.

Comments are closed.