Rudi Gober, “nulti pacijent” NBA lige: “Bio sam nepažljiv, nema izgovora. Izvinjavam se svima koje sam ugrozio…”

0
Profimedia

Francuski košarkaš koji nastupa za Jutu Džez, Rudi Gober, kao “nulti pacijent” NBA lige zarazio se koronavirusom zbog čega je došlo do suspenzije takmičenja na neodređeno vreme.

Prema pisanju američkih, njemu su u poseti bili prijatleji iz Francuske i veruje se da bi to mogao da bude kanal preko kog je dobio virus. Kasnije je otkriveno da je i najbolji igrač Jute Donovan Mičel bio pozitivan na koronavirus, a on je bio jedini pozitivan od 58 testiranih osoba iz kluba.

Rudi Gober se danas obratio javnosti preko društvenih mreža.

“Želeo bih da se zahvalim svima na brizi i podršci tokom protekla 24 sata. Mnogo različitih emocija me je obuzelo pošto sam saznao za dijagnozu… ponajviše strah, anksioznost i sramota…

Prvo i najvažnije, želeo bih da se javno izvinim ljudima koje sam možda ugrozio. U tom trenutku nisam imao pojma da sam inficiran. Bio sam nepažljiv i za to nema izgovora. Nadam se da će moja priča poslužiti kao upozorenje drugima da shvate ovo ozbiljno. Učiniću sve što je u mojoj moći da svojim iskustvom podržim edukaciju drugih i sprečavanje širenja virusa.

Ja sam pod dobrom negom i oporaviću se potpuno. Ohrabrujem svakoga da preduzme sve korake kako bi ostali bezbedni i zdravi.”