RTS odlučio: „Hurricane“ predstavlja Srbiju na Eurosongu 2021. godine…

2
Foto: Printscreen RTS

Radio-televizija Srbije donela je odluku da grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ 2021. godine. Pobednice „Beovizije 2020“ tako će dobiti još jednu priliku da se predstave Evropi – novom pesmom.

Nakon otkazivanja „Pesme Evrovizije“ prvi put u istoriji takmičenja zbog pandemije koronavirusa ove godine, mnoge zemlje učesnice odlučile su da svojim izabranim predstavnicima ponovo ponude da ih predstavljaju i sledeće godine, što su mnogi od njih i prihvatili.

Tome se priključuje i Srbija u čije ime će pevati grupa „Hurricane“, koja je već nakon pobede na „Beoviziji“ osvojila srca velikog broja evrovizijskih fanova koji mesecima priželjkuju informaciju da se popularni trio vraća na Pesmu Evrovizije.

Novo takmičenje sa „starim“ predstavnicima ipak ne dozvoljava predstavljanje zemlje istom pesmom, što znači da će svaka zemlja ponovo morati da prođe kroz proces izbora kompozicije.

RTS će u narednom periodu razmatrati kompozicije za uži izbor iz koga će u specijalnoj emisiji na Prvom programu RTS-a publika svojim glasovima izabrati pesmu kojom će „Hurricane“ predstavljati Srbiju na Evrosongu.

Četiri scenarija za Evroviziju 2021.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i holandski javni servisi odlučni su u tome da se takmičenje održi naredne godine i za to su pripremili četiri potencijalna scenarija za organizaciju „Pesme Evrovizije“ 2021. godine.

Scenario koji svi najviše priželjkuje u slučaju da vakcina protiv koronavirusa postane dostupna svima jeste održavanje takmičenja u Roterdamu uz pristustvo svih zemalja učesnica i publike u areni, tj. „Evrovizija“ po svim njenim standardima.

Drugi scenario podrazumevao bi kompletan šou kao u scenariju A, ali uz održavanje fizičke distance od jednog i po metra i smanjen broj ljudi koji učestvuju i prisustvuju događaju.

U slučaju da neke zemlje ne budu mogle da dođu u Holandiju zbog zabrane putovanja, pristupa se trećem scenariju koji bi tim zemljama omogućio da nastupaju u direktnom prenosu iz svojih država i studija njihovog javnog servisa.

Poslednja opcija organizatora, ukoliko epidemijska situacija ne bude povoljna, predviđa da se Pesma Evrovizije održi iz Roterdama, ali da svi učesnici pevaju iz svojih država – ovaj model već se pokazao kao uspešan na nedavno završenoj Dečjoj pesmi Evrovizije.

Održavanje Evrosonga zakazano je za 18, 20. i 22. maj 2021. godine.

2 KOMENTARA

  1. Нејасно одсуство жеље РТС-а, да се и у овим и оваквим условима орханизује било какво изјашњавање оних које неко, негде треба да представња. Значи, наших пара, никада доста, а о томе ко ће нас представљати, РТС већ најбоље зна. Још један од прилога ставу да претплату РТС-у треба укинути.

  2. Potpuno nefer….pri tome, devojke veoma vulgarno izgledaju. Bend za nocni klub – da, za predstavljanje nacije – ne.

Comments are closed.