ROSU na severu Kosova: Srušena barikada, uhapšeno više, a ranjeno dve osobe

2
Foto: Tanjug

Jutros oko 6 sati i 15 minuta u severnoj Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost.

Kako javlja RTS, zbog upada specijalnih jedinica ROSU na sever, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

Tanjug prenosi da je dvoje Srba lakše povređeno u pucnjavi do koje je došlo jutros oko 6.20 došlo, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u opštini Zubin Potok.

Kako je javio Tanjug, uhapšeno je 13 osoba, Srba, pripadnika kosovske policije.

Među uhapšenima ima i albanskih pripadnika PK.

Na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koju je na tom putu jutros postavilo stanovništvo.

Sirene za vazdušnu opasnost i dalje se čuju na severu Kosova.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, rekao je da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sever KiM. On je rekao sa je to urađeno “sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Aleksandar Vučić.”

Đurić je dodao i da su se čuli pucnji i da postoje informacije o uhapšenima.

TV most javio je da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala, u zgradi zvanoj “Beograđanka”. Takođe, u Zubinom potoku uhapšen je još jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije povodom upada jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije, objavila je agencija Tanjug informaciju iz u MUP-a.

2 KOMENTARA

  1. Nakon jučerašnje izjave nije više jasno ko više plaši Srbe, da li Tajči i Paradadinaj ili njegovo Proročanstvo! Trebao je barem juče da kaže to što je tek danas rekao, da već 15 dana zna da će doći do upada policijskih snaga i da je informisao stranu javnost, ali nije i nas, nego nas je informisao tek danas.

Comments are closed.