RODA počela sa podelom 2.000 lopti osnovnim i srednjim školama širom Srbije

  0

  Na veliko oduševljenje učenika Osnovne škole „Sava Šumanović“ u Zemunu, RODA je u saradnji sa Košarkaškim Savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizovala posetu ženske košarkaške reprezentacije Srbije, kojom je zvanično počela podela lopti školama u okviru, drugog po redu projekta, „2.000 lopti za buduće asove“. U narednom periodu 200 škola u 87 gradova širom Srbije dobiće Molten košarkaške lopte koje su školama neophodne za rad.

  Nakon spektakularnog ulaska košarkaških zvezda u salu za fizičko vaspitanje ove škole, uz pesmu „Igraj i pobedi“, učenici su imali priliku da odigraju prijateljsku utakmicu sa svojim idolima.

  Nataša Pavlović izvršna direktorka marketinga kompanije Mercator-S uručila je poklon ovoj školi kao nagradu za učešće u projektu, Molten košarkaške lopte visokog kvaliteta, koje će učenici koristiti tokom časova.

  “Nakon četiri nedelje glasanja završena je Rodina akcija, u kojoj ćemo u više od 200 osnovnih i srednjih škola podeliti košarkaške lopte. Koliko je važna ova akcija i kakav je odjek imala, pokazuje to da je učestovalo oko 1.700 škola, od čega 68.000 aktivnih korisnika koji su zajedno prikupili 700.000 glasova” rekla je Nataša Pavlović i dodala: “Ovo je drugi put da RODA organizuje ovaj projekat u saradnji sa partnerima. Od tada pa do danas podelićemo 4.000 lopti školama širom Srbije. RODA kao sponzor srpske košarke, planira da nastavi sve aktivnosti koje su u vezi sa podrškom i razvojem sporta, a naročito košarke”.

  Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević istakao je da su ovakve akcije ključ za promociju sporta kod mladih.

  “RODA je godinama naš poslovni partner i prijatelj. Osim što pomaže KSS, pokrenula je ovu akciju. Videli smo i danas da je školski sport ključ pravih vrednosti među mladima i iskreno se nadam da će i u narednim godinama biti bar na onom nivou kada sam ja bio školarac. Nadam se da će bar jedna od ovih 2.000 lopti završiti u rukama nekog budućeg reprezentativca, koji će i u muškoj i u ženskoj košarci donositi zlatne medalje Srbiji”, rekao je Tomašević.

  Direktorka Osnovne škole “Sava Šumanović” Katarina Jovanović istakla je da je velika čast što je RODA ovoj školi dodelila košarkaške lopte.

  “Naši učenici su aktivno učestvovali u akciji i ovaj dan je za njih bio uspešan. Zahvaljući ovim loptama mi ćemo poboljšati kvalitet nastave fizičkog vaspitanja, a naši nastavnici će još više uživati sa decom, jer sport je nešto što je prva stvar za učenike naše škole”, rekla je Jovanović.

  U okviru dugogodišnje podrške koju pruža u cilju razvoja srpske košarke, RODA pokazuje da je brend koji brine o mladima i lokalnoj sredini u kojoj posluje.