Rizbo Daklu: “BG” (Mascom/Honey Money Gang)

0

Novo izdanje etikete Honey Money Gang je pesma „BG“ repera koji se predstavlja pseudonimom Rizbo Daklu. Tokom ekspanzije raznih, skandaloznih reperskih surogata koji su dominirali na lokanom tržištu etiketa Honey Money Gang pronalazi originalne i nove rep predstavnike.

Rizbo Daklu je pseudonim domaćeg hip-hop i rep izvođača Rudak Borisa. Vreme odrastanja obeležilo je okupljanje sa društvom u kraju, gde se slušala raznovrsna muzika. U tom periodu preovladala je ljubav prema repu i hip-hopu.

Najveći uticaj na muzički pečat Rizbo Daklu imali su domaći ali i strani izvođači koji su imali nešto agresivniji pristup žanru. Bez obzira što nema formalno muzičko obrazovanje, njegov talenat je evidentan. Dugi niz godina Boris je podsticao sebe da konačno počne sa snimanjem sopstvenih pesama.

Rizbo Daklu se konačno ozbiljno posvetio sopstvenoj karijeri.

„Nameravam da pravim pesme koje zadovoljavaju isključivo moje kriterijume što se hip-hopa tiče jer smatram da boljeg kritičara od sebe nemam,“ izjavio je Daklu.

Njegov singl „BG“ je snažna, upečatljiva i energična hip-hop himna, na tragu najuspešnijih pesama kultnih domaćih hip-hop bendova kao što su Beogradski sindikat ili Sunshine.