RIK proglasila listu “Pokret Levijatan – Živim za Srbiju”

1
Foto: Profimedia/Ilustracija

Republička izborna komisija je na sednici održanoj u utorak uveče uvažila žalbu i poništila prethodno doneto rešenje da se odbaci lista Grupe građana “Pokret Levijatan – Živim za Srbiju”, objavio je Cesid na Tviteru. Nešto kasnije, na sednici je i proglašena 21. po redu izborna lista – “Pokret Levijatan – Živim za Srbiju”.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimirijević kazao je na sednici da je ta Grupa građana predala 10.847 pravno valjanih overenih potpisa uz listu.

Republička izborna komisija usvojila je ranije istog dana prigovor Grupe graana i poništila rešenje o odbijanju njihove izborne liste “Pokret Levijatan-živim za Srbiju”, nakon što je tu listu odbila zbog sumnje pojedinih članova RIK-a da je taj pokret sam prikupio potpise.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta je u obrazloženju odluke sa sednice na kojoj je odbijena lista “Levijatana”, a koja je trajala do nedelje kasno u noć, rekla da ta grupa građana za mesec i po dana nije uspela da sakupi 10.000 potpisa, ali da je za dva dana sakupila 4.000 potpisa podrške.

Međutim, na sednici održanoj u utorak uveče, RIK je prihvatio prigovor Levijatana i poništio prethodno rešenje o odbacivanju liste.

1 KOMENTAR

Comments are closed.