Ričard Grenel podnosi ostavku na mesto ambasadora SAD u Nemačkoj

0
Beta - AP Photo/Darko Vojinovic

Specijalni izaslanik američkog predsednika za mirovne pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel obavestio je Belu kuću da će podneti ostavku na mesto ambasadora SAD u Nemačkoj, preneo je N1 na svom portalu.

Kako je napisala na Tviteru Dženifer Džejkobs, reporterka Blumberg Njusa (Bloomberg News) u Beloj kući, Grenel, koji je takođe i vršilac dužnosti direktora svih američkih službi bezbednosti, rekao je da će ostavku ozvaničiti kada Senat potvrdi Džona Retklifa na taj položaj.

Grenel je planirao da se vrati u SAD ovog proleća ali je prihvatio da ostane dok se ne imenuje stalni šef obaveštajnih službi i njegovo imenovanje ne potvrdi, prenosi se u članku na portalu “Dejli vajer “(dailywire) koji je novinarka priložila uz svoju tviter poruku.

Grenel je, kako se navodi u članku obavestio Belu kuću o svojoj odluci kada je predsednik Donald Tramp predložio Retklifa za novog direktora Nacionalne obaveštajne službe.

Ričard Grenel je prošlog meseca imenovan za vršioca dužnosti rukovodioca obaveštajnih službi SAD ali je posle tog imenovanja rekao da će nastaviti sa svojom ulogom ambasadora SAD u Nemačkoj i specijlnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine.

(Beta)