Ričard Grenel i pored nove funkcije ostaje specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

1
Foto: Profimedia

Ambasador SAD u Nemačkoj i “specijalni izaslanik presednika SAD za Srbiju i Kosovo” Ričard Grenel ostaće na tim funkcijama uprkos imenovanju na mesto v.d. direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi, prenosi Glas Amerike informaciju za koju su dobili potvrdu u njegovom kabinetu.

“Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel služiti i kao ambasador u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova i v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi – simultano”, naveo je za Glas Amerike Dik Kastin, portparol Ričarda Grenela.

Kastin, ipak, precizira da će Grenel biti na funkciji v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi samo privremeno.

“Ističem da je ambasador Grenel odgovorio na zahtev predsednika Trampa da bude vršilac dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi na određeno vreme. Bela kuća će uskoro objaviti svoju nominaciju za mesto direktora nacionalnih obaveštajnih službi. Uzimajući to u obzir, ambasador Grenel će ostati na funkcijama ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika za Srbiju i Kosovo i 100 odsto je tome posvećen”, naveo je Kastin za Glas Amerike.

Bela kuća je ranije saopštila da je predsednik Donald Tramp uveren da će Ričard Grenel nove dužnosti obavljati na najbolji mogući način.

“Ambasador Grenel posvećen je nepolitizovanom i nestranačkom pristupu u obavljanju funkcije šefa obaveštajnih službi – od čega zavisi naša bezbednost. Grenel je stekao višegodišnje iskustvo u obaveštajnoj zajednici obavljajući više funkcija – uključujuči i dužnost specijalnog izvestioca Bele kuće za pregovore Srbije i Kosova, ali i predstavnika SAD-a pred Ujedinjenim nacijama. Ambasadorska funkcija je Ričardu Grenelu potvrđena u Senatu aprila 2018. godine”, navedeno je u saopštenju Bele kuće.

1 KOMENTAR

  1. Pa, pored Djilasa Solaka Obradovica od danas i zvanicno Vucic radi sa CIA.
    Preso u klub fasista, beogradski komunista.

Comments are closed.