Rezultat PCR stiže putem SMS-a ili mejla

1
Beta - AP Photo/John Minchillo

Kancelarija za IT i eUpravu saopštila je da je unapredila besplatno automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla. Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na Portalu eUprava, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

“Nakon usluge na portalu eUprave za obaveštenje da je rezultat PCR testa gotov, razvili smo uslugu automatskog obaveštenja građana. Dovoljno je da građani svoje kontakte ostave u zdravstvenoj instituciji prilikom samog testiranja, a obaveštenje da je test gotov stiže automatski. Ovaj servis će i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na portalu e-zdravlje.gov.rs”, izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je podsetio da nema potrebe da građani odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 00-24.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja, dodaju, i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na portalu eUprava.

1 KOMENTAR

  1. Da da i onda je mrmot umotao čokoladu…za moj test urađen u Sremskoj Mitrovici u Kovid centru 17.07. I 23.07. nikada nisam dobio rezultat,tako da je ovaj servis suvišan.

Comments are closed.