“Rezultat je opet 3:1 i jesu jaki Klipersi, ali ako neko zna da igra kada ga otpišu…”: Jokić opet prva i jedina violina, orkestar Nagetsa raštimovan

0

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su u stanju da podsete sve koji gledaju njihove utakmice da kod dobrih i svestranih igrača postoji zanimljivo pravilo: “Što si bolji napadač, to lakše svi zaborave kakvu odbranu igraš”.

To je na svojoj koži osetio Majkl Porter Junior u drugom poluvremenu četvrte utakmice polufinalne serije. U drugoj četvrtini je postigao 13 od svojih 15 poena, a u drugom poluvremenu nijedan.

“Stvar je jednostavna, ništa nije bilo drugačije, samo nisam mogao da pipnem loptu”, rekao je Porter čiji je slučaj metafora čitavog tima Nagetsa.

Klipersi su imali više energije, odigrali su bolju odbranu i zasluženo slavili rezultatom 96:85.

Predvodio ih je, naravno, Kavaj Lenard koji je ostao na jednu asistenciju od prvog tripl-dabla u plej-ofu.

“Ništa, ali apsolutno ništa nije gotovo. Još ćemo morati da se potučemo za prolaz u finale”, rekao je Lenard.

Biće to, ako tim Doka Riversa uspe da pobedu jednu od naredne tri utakmice, prvo finale konferencije za Kliperse.

Sa druge strane, za Denver nije prvi put da se našao u ovakvoj situaciji – 1:3 su imali i protiv Jute. Ipak, sada je protivnik ozbiljniji, sa mnogo većim ambicijama.

“Koliko god da su Klipersi jači, mi znamo recept da se vratimo. I ako neko uvek nađe način da se izbaci iz teške situacije, kada ga svi otpišu, to smo mi”, rekao je Meloun.

Ipak, u situacijama kada njegov tim treba da izgleda do perfekcije uigrano i da sa nekoliko različitih solo tačaka parira Klipersima, čitav se “koncert” svede na prvu violinu. Jokić je ponovo odigrao odličnu utakmicu i pokazao da nema ko da ga čuva 1 na 1 protiv tima Doka Riversa. Povezao je 26 poena, 11 skokova i 6 asistencija i čitava se odbrana prilagođavala njemu. Ipak, to nije imao ko od saigrača da naplati.

Jedina nada navijača Nagetsa ostaje da se sada, u “bezizlaznoj situaciji” bude instinkti Džamala Mareja čiji talenat da bude najbolji kada je najteže, mora da bude na vrhuncu, kako sve ne bi bilo završeno već posle pet utakmica.