“Retko se viđa banana dokument kakav je Vučić potpisao u Beloj kući…”

8
Foto: N1 printscreen

(Beta) – Predsenik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je večeras da je Srbija “teško ponižena i izvrgnuta ruglu” na pregovorima u Vašingtonu, jer način na koji je tretirana i na koji su vođeni razgovori u Beloj kući nije dostojan suverene države i više je primeren domorodačkim plemenima.

“Jedini realni dobitnik ovih ‘pregovora’ je država Izrael, jer je jedina konkretna tačka sporazuma ona u kojoj se navodi uzajamno priznanje Izraela i Kosova i da će Srbija svoju ambasadu premestiti iz Tel Aviva u Jerusalim. Sporazumom može da bude zadovoljna i LGBT populacija, jer se Srbija obavezala da će se zalagati za njena prava”, rekao je Jeremić u Novom Bečeju, gde je osnovan opštinski odbor NS.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, istakao je da se u diplomatskoj praksi “izuzetno retko viđa banana dokument kakav je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Beloj kući”, prenela je NS.

“Nakon izbora za predsednika SAD, koji će biti održani u novembru, možemo očekivati sledeću rundu pregovora u Vašingtonu na kojoj bi, za razliku od ponižavajuće farse koju smo gledali prethodnih 48 sati i lošeg glumljenja ljutnje i borbe, Srbiji na potpis mogao biti stavljen dokument kojim defakto priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova”, rekao je Jeremić.

On je dodao da će to biti moguće jer je Vučić premestio pregovore u Belu kuću, dok je istovremeno lažno optuživao bivšu vlast da je premestila pregovora iz Njujorka u Brisel, odnosno iz UN u Evropsku uniju.

“Nadam se da će, za razliku od Briselskog sporazuma, ovaj potpisan u Vašingtonu biti i zvanično objavljen. Činjenica je da je sporazum potpisao neko ko nema ustavna ovlašćenja ni da bilo šta pregovara, a kamoli da potpisuje, kao i da je delegacija Beograda otišla u Vašington bez bilo kakve institucionalno usvojene platforme o jednom od najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja. To će ostati kao svedočanstvo vremena u kojem su država, institucije i društvo izvrgnuti ruglu na način bez presedana u našoj istoriji”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se mora promeniti sistem koji je Srpska napredna stranka (SNS) uspostavila u poslednjih osam godina, i da je NS “okosnica otpora nepravdi i ludilu u kojem živimo”.

“NS je danas jedina opoziciona organizacija koja se trudi da izgradi jaku stranačku infrastrukturu i odbore širom Srbije. Drugi za to nemaju volje niti snage, i veruju da je vlast moguće oboriti preko Tvitera i Fejsbuka. Bojim se da to nije tako”, rekao je Jeremić.

On je istakao da je vlast moguće promeniti samo ako postoji jaka organizacija koja će biti u stanju da kontroliše sva biračka mesta i odbrani izborni rezultat, odnosno spreči kradju izbora.

“NS je organizacija koja će biti u stanju da preuzme odgovornost za vodjenje države. Bićemo za to spremni na prvim narednim izborima, koji bi mogli da uslede već sledeće godine”, rekao je Jeremić.

“Apsolutno sam uveren da će naša ideja pobediti, jer je narodna – ideja ispravnih, časnih i čestitih ljudi”, rekao je Jeremić.

Na skupu su govorili i poverenik NS za Vojvodinu Svetozar Čiplić i predsednik Gradskog odbora Novi Sad i potpredsednik NS Borislav Novaković.

Za predsednika Opštinskog odbora NS Novi Bečej izabran je prosvetni radnik Igor Vujović.

(Beta)

8 KOMENTARA

  1. Jeremic nikada nece imati moj glas, ali ovo sta je rekao je tacno do poslednjeg slova.

  2. Kad pametan ucuti a fuk… progovori , kome si ti dobro doneo majstore za pranje ? Koliko si ovu zemlju kostao sram te bilo , budi sretan što hodaš slobodan banana čoveku , kome ti držis predavanje o poštenju i pravu? Fuj bre !

  3. Dočekali smo da nam ovaj drži predavanja pa ti si druže vodio advokata na svedočenje koji košta za dan kao garsonjera u npr Novom Sadu samo da te ne ostave “slučajno” u zatvor pored tvog druga Ho Shi Mi ili kako se već zove zaboravio sam…

  4. Ko si ti da sebi dozvoliš da pljuješ po svemu šta ovi ljudi urade. Sećam se ja i tebe i tvoje nesposobnosti. Pored takve opzicije Vule će da vlada kao Lukašenko.

  5. Ti si bio predsjednik skupstine UN, gospodine Jeremic i sta si ucinio za Srbiju, nista 0, osim sto si napunio svoje dzepove sumnjivim novcem od Belosvjetskih kriminalaca,Sram te bilo ti si proslost Srbije.

Comments are closed.