Replika na repliku: DPS odgovorio Krivokapiću da konačno nauči nešto o ovlašćenjima…

0
Foto: DPS logo

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da bi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić trebalo “da konačno nauči ustavne nadležnosti i sistem podele vlasti”.

Iz DPS-a su “savetovali” Krivokapića da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su propisane nadležnosti predsednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini.

“Predsednik Đukanović, kao i Demokratska partija socijalista pokazali su puni demokratski kapacitet u prethodna četiri meseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije. Podsećamo javnost da je DPS čak davao kvorum i većinu za izmenu poslovnika kako bi se uvelo onlajn glasanje i kako bi Vlada bila izglasana u situaciji kada je jedan deo poslanika parlamentarne većine bio odsutan zbog koronavirusa”, navodi se u saopštenju DPS-a, prenose podgoričke Vijesti.

Dodaju da “demokratski kapaciteti naše partije ne podrazumijevaju da ćemo trpeti bezakonje, otpočinjanje sednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a”.

“I uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti. Takvom ponašanju ćemo se jasno suprotstaviti na institucionalan način u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!