Rektorka Ivanka Popović: “Ne treba vršiti pritisak na Odbor za etiku…”

1
Foto: Igor Pavićević

Rektorka univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da ne treba vršiti pritisak na Odbor za profesionalnu etiku, već da mu treba dozvoliti da radi svoj posao kada je reč o slučaju doktorata ministra finansija Siniše Maloga, preneo je N1.

Ona je za Fonet ocenila da su izjave, poput one akademika Dušana Teodorovića, u kojima se tvrdi da Odbor za profesionalnu etiku nema hrabrosti da preseče i zvanično potvrdi da je doktorat ministra finasija plagijat, neprimerene, uvredljive i da predstavljaju vid pritiska na to telo.

Rektorka je pohvalila “prilježnost” u radu univerzitetskog Odbora i njegovu odluku da doktorat Siniše Malog vrati Fakultetu organizacionih nauka na ponovno odlučivanje ocenila kao način da se iskoriste svi resursi i utvrde sve činjenice kako bi se na kraju donela ispravna odluka.

Profesor Ognjen Radonjić podneo je ostavku na članstvo u Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka Univerziteta u Beogradu, sledeći, kako je naveo u pismu dekanu BU i Naučno-nastavnom veću, “svetli primer Slobodan Prvanovića”, zamenika člana Odbora za profesionalnu etiku.

Rektorka Popović kaže da joj je žao zbog njihovih odluka, ali ukazuje i da je to njihovo pravo.

1 KOMENTAR

Comments are closed.