Rektorka: Aktivisti vladajuće stranke ušli u zgradu 13. septembra, to je ugrožavanje autonomije Univerziteta

4
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

“Pregledom video materijala koje su nam dostavili studenti UB u blokadi Rektorata, ustanovili smo da postoje dokazi da je u petak, 13. septembra, u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke”, saopštila je Rektorka Ivanka Popović, preneo je Danas.

Popović je u pisanoj izjavi za medije navela da je ovaj događaj u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na “Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve.”

“Podržavamo sve studente UB koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje. Osuđujemo postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju”, saopštila je Rektorka.

Osudom aktivista Srpske napredne stranke koji su upali u Rektorat Univerziteta u Beogradu rektorka Ivanka Popović pokazala je da Univerzitet ima snage, izjavila je za FoNet jedna od studentkinja koja učestvuje u blokadi Rektorata Mila Jovanović i najavila da će zbog toga sutra početi pregovori, a rektorka će biti puštena u zgradu.

“Ukoliko rektorka bude imala problema zbog današnje izjave spremni smo da je branimo i stanemo uz nju”, rekla je Jovanović.

Ona je ocenila da je izjava Rektorke veoma dobra vest i istakla da su studenti zadovoljni.

“To je bio uslov da počnemo pregovore”, rekla je Jovanovič i dodala da će se razgovori voditi tokom ponedeljka u zgradi Rektorata.

4 KOMENTARA

 1. Što se tiče plagijata diploma i lažnih akademskih zvanja, da apsolutno treba formirati potpuno nezavisno telo, ako treba i sa većinom članova sa inostranih cenjenih univerziteta i institucija, koje će nepristrasno i pošteno da proveri SVE diplome od 2000. godine na ovamo.

 2. Провера свих дипломских радова,мастера,магистарских и докторских радова! Као и научних радова! Од 2000. године! Јавна објава оних који се поништавају!

 3. Rektorka je primorana da kontradiktorne izjave kako bi ta grupica izmanipulisanih studenata
  prestala da kvare ugled univerziteta.
  U buducnosti sve ustanove javne moraju imati prava vrata i obezbedjenje a ne da vam u institucije
  ulaze babe i dede i studenti koji traze
  nesto sto nije u nadleznosti univerziteta.
  Demokratiju smo shvatili brutalno i
  onako seljacki.

 4. Провера свиг диплома,мастреа,магистарски и докторских радова!

Comments are closed.