“Rekao sam Vučiču da ne mogu više da ulazim u Skupštinu i da se osećam kao bednik…”

0
screenshot N1

Lider LDP-a Čedomir Jovanović, izjavio je u Novom danu da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rekao da ne može više da ulazi u Skupštinu Srbije i da se “oseća kao bednik” nakon incidenta ispred parlamenta. “Trebalo je policija odmah da podnese krivičnu prijavu, trebalo je odmah tužilaštvo da reaguje, a ne da svi u zemlji imamo utisak da tužilaštvo reaguje samo onda kada neko na njega izvrši pritisak”, istakao je Jovanović.

Navodi da se politička situacija veoma promenila od vremena pre izbijanja pandemije koronavirusa.

“Promenilo se sve u našim životima. Politika bi bila besmislena ukoliko bi ignorisala nešto tako, prosto je nemoguće. Nemoguće je uporediti ovo sada vreme, i vreme u kome smo planirali budućnost, svako svoju, pa i političku”, kaže on.

Kako je kazao, o učešću na izborima će se razgovarati u okviru stranke.

“Ne razmišljam o bojkotu, meni bojkot nije bio opcija, razmišljam o svom mestu u ovom društvu u onome što je moja obaveza prema njemu”, kaže on.

Prema njegovim rečima, nije želeo da učestvuje u osnivanju Saveza za Srbiju, jer nije delio te političke ideje.

“Ne zato što mi je Vučić bliži, već zbog toga što tu nije bilo one politike koja je društvu bila potrebna”, naglašava Jovanović.

Na pitanje ko su mu je veći problem, vlast ili opozicija, on odgovara da su u većini tema – i jedni i drugi isti.

“Ako pričamo o odnosu prema devedesetim, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema 12. martu, isti su mi. Ako govorimo o odnosu prema nasilništvu i siledžijstvu, da li je neko iz opozicije progovorio normalnim jezikom o onome što se desilo u petak ispred skupštine. Šta kažu lideri opozicije? ‘Šta će Rističeviću sako’. Hoćeti li da ga presvlačite nogama? Pa ako neko presvlači nogama Marijana Rističevića, onda će neko da presvlači nogama Žaklinu Tatalović i Tanju Aleksić, vaše koleginice”, naveo je Jovanović.

Kako je kazao za njega su baklje ispod prozora, i baklje na balkonu, ista stvar, i osuđuje ih.

“Ko je najodgovorniji za stanje u zemlji? Najodgovornija je vlast. Vučić. Kakve god da su mu bile namere”, ocenjuje Jovanović.

Otkriva šta je predsedniku Vučiću rekao u telefonskom razgovoru.

“Rekao sam mu da ne mogu više da može više da ulazim u Skupštinu Srbije, i da se osećam kao bednik dok to radim. A verujem da biste me razumeli da ste doživeli ono što sam doživeo ja. Trebalo je policija odmah da podnese krivičnu prijavu, trebalo je odmah tužilaštvo da reaguje, a ne da svi u zemlji imamo utisak da tužilaštvo reaguje samo onda kada neko na njega izvrši pritisak”, kaže Jovanović.

Dodaje da je tužilaštvo moralo odmah da reaguje i prilikom ulaska sa motornim testerama u televiziji, i kada je prećeno paljenjem i prebijanjem.