“Referendum o kojem Vučić govori može biti samo sa jednim pitanjem – da se smeni Aleksandar Vučić…”

1
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojom izjavom da će Srbiji biti ponudjeno rešenje za Kosovo “koje neće smeti da prihvati, ali će joj biti teško da odbije” još jednom potvrdio neuspeh svoje kosovske politike, saopštio je Savez za Srbiju (SzS).

Dodali su da Vučić osam godina  pregovara sa svojim partnerima, ratnim zločincima Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, a pre sedam godina je potpisao Briselski sporazum “kojim je predao prištinskim vlastima kontrolu nad celom teritorijom Kosova i Metohije.

Prema navodima SzS, “godinama slušamo priče  o tome kako se bori, kako spava na podu, kako vodimo sa pet nula u pregovorima i ima neverovatan ugled i  prijatelje svuda po svetu”.
SzS je saopštio da je Vučić ranije danas na televiziji Prva rekao da je “narod odbio njegov plan za Kosovo i Metohiju, pa ćemo sada dobiti lošije rešenje”, i dodao da predsednik Srbije nije predložio nikakav plan za Kosovo i Metohiju.

“Nikada se nije organizovala niti jedna jedina rasprava ni o kakvom planu. Ni u Skupštini Republike Srbije, ni u javnosti. Ovaj pokušaj da se sakrije iza “naroda” je još jedan kukavičluk uzurpatora Vučića”, navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da gradjani Srbije nikada nisu pitani niti su ikada bili upoznati sa planom za Kosovo i Metohiju, kao i da je Vučić sam pregovarao pa je sam odgovoran za rezultat.

“Referendum o kojem Vučić govori može biti samo sa jednim pitanjem – da se smeni Aleksandar Vučić. Njegovo nesposobno vodjenje pregovora u kojima smo, po njegovim rečima “dali sve, a nismo dobili ništa”, dovodi nas do dva zaključka. Aleksandar Vučić je ili pregovarao samo za sebe, a ne za državne interese, ili nema intelektualni, politički ili bilo kakav drugi kapacitet da  odbrani državne interese u pregovorima”, saopštio je SzS. 

U saopšenju se navodi da Vučić ne govori šta mu je plan za Kosovo ni danas uoči svojih lažnih izbora, ali zato najavljuje da će posle takvih izbora morati da pristane na nešto što ne sme da se prihvati.

SzS smatra da ovim stavom Vučić javno potvrdjuje čemu, izmedju ostalog, služe njegovi lažni izbori i da je krajnje vreme da se zapita “da li je to na šta je spreman, čak i za njega, prevelika i sramna cena za opstanak na vlasti.”

1 KOMENTAR

  1. Ни тај ултиматум неће бити први, свакако не први, који смо одбили.

Comments are closed.