Rebić: Uveren sam da će Belivuk i njegova ekipa iza rešetaka na 30, 40 godina…

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

Policija je do sada prikupila čvrste dokaze protiv Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe koja su dovoljna da budu osuđeni na 12 godina zatvora, kaže direktor policije Vladimir Rebić i izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti dokazana i teška krivična dela i da će Belivuk i njegova grupa ostati iza rešetaka 30-40 godina.

Rebić je za TV Pink rekao da za sada postoje čvrsti materijalni dokazi o trgovini narkoticima i nelegalnom držanju oružja i eksplozivnih naprava i da se za ta krivična dela može izreći kazna zatvora do 12 godina.

Očekujemo da ćemo u narednom periodu sa Tužilaštvom i BIA dokazati druga, mnogo teža krivična dela za koja postoje određena saznanja. Optužnica će biti čvrsta i daće mogućnost sudijama da izreknu najviše kazne”, rekao je Rebić.

Naglasio je da je u fokusu rada policije bunker na stadionu FК Partizan, u kojem je kriminalna grupa Belivuka, držala drogu.

“Važno da se preseku finansijski tokovi”
Кako je rekao, ta kriminalna grupa se u javnosti pojavljivala pod paravanom navijačke grupe i tako iskoristila mogućnost da dođe do prostora na stadionu Partizana gde je čuvana droga.

“Imali su i firmu za obezbeđenje koja je, takođe, bila predmet naših kontrola”, rekao je Rebić.

Dodao je da se vodi istraga i tome ko je ostavio određenu količinu drogu na stadionu FК Crvena zvezda.

Naglasio je da je važno nastaviti sa istragom krivičnih dela Belivuka i njegove ekipe i izrazio uverenje da će provesti iza rešetaka 30-40 godina.

“Važno je da se iseku krakovi, da ne dozvolimo da ta organizacija funkcioniše dok su oni u zatvoru, da se preseku finansijski tokovi”, rekao je direktor policije.