Rebić: Evakuisano 110 ljudi iz opštine Arilje zbog poplava…

0
Foto: Printscreen Twitter video

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije u toku dana evakuisali 110 osoba sa teritorije opštine Arilje, gde je na snazi vanredna situacija zbog obilnih padavina.

Kako se navodi u saopštenju, Rebić je danas obišao opštinu Lučani, u kojoj je zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija, kao i opštinu Arilje gde je vanredna situacija na snazi u deset mesnih zajednica i poručio da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

„Na području Lučana pripadnici Sektora za vanredne situcije i policijski službenici evakuisali su tokom noći 31 stanovnika iz Viče i Guče. Usled obilnih kišnih padavina izlila se reka Gorušica u Viči i Belice u selima Guča, Turica i Puhovo čime je ugroženo oko 100 domaćinstava. Neprohodni su putni pravci Kratovska stena – Lučani – Guča i Kratovska stena – Lučani – Markovica“, rekao je Rebić.

On je naveo da je u toj opštini prosečno palo 55 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u selima Gornjeg Dragačeva palo čak i duplo više kiše.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana odlukom Štaba za vanredne situacije proglašena je vanredna situacija i na području deset mesnih zajednica u opštini Arilje, uz korito reke Moravica.

Došlo je do prekida saobraćaja na deonici puta Ljetine – Visoka, kao i u mestu Klisura gde se urušio kolovoz u reku u dužini oko 70 metara.

(Beta)