Reakcija Danijele Štajnfeld na ispovest Merime Isaković: „Hvala vam za ovu važnu priču“

0
Foto: Printscreen N1

Među brojim reakcijama na Nedeljnikovu naslovnu stranu i veliku ispovest Merime Isaković, izdvojila se reakcija glumice Danijele Štajnfeld.

Ona se zahvalila Merimi Isaković „zbog toga što je održala reč“, ali i Nedeljniku na tome što je „objavio ovako važnu priču“.

Izuzetno me je potresla ispovest Danijele Štajnfeld o seksualnom nasilju koje je doživela, a isto toliko i ponašanje novinara koji su se kao hijene ustremili ka Danijeli, žrtvi tog nesrećnog događaja, optužujući je za nedolično ponašanje, i tako bezobzirno produžili njeno duhovno silovanje. Da li ti nesretnici, svojim jeftinim novinarskim manipulacijama žele da kažu da je silovanje dozvoljeno nad devojkom koja se možda, u raznim fazama života ponašala izazovno ili neprilično? Čak i da je Danijela, ako je to uopšte istina, snimila erotski film ili se slikala sa nepriličnim parolama isprintanim na majicama, ovo i dalje ni u kom slučaju, baš nikome ne daje za pravo da je siluje. Odakle onda dolazi nehumana poruka tih takozvanih novinara?  

Osećam moralnu obavezu da sa javnošću podelim sopstveno iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška Danijeli i ostalim, kao i onima, još uvek bezglasno skrivenim žrtvama seksualnog zlostavljanja„, rekla je Merima Isaković za Nedeljnik.