Razrešena kriza u somborskom Narodnom pozorištu: Imenovana direktorka na predlog glumaca

0
Foto: Narodno pozorište Sombor

Na Sednici Skupštine Grada Sombora za direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je Bojana Kovačević, na mandatni period od 4 godine, na osnovu Konkursa koji je raspisao UO Narodnog pozorišta Sombor.

Narodno pozorište Sombor navodi u saopštenju da je ovim razrešena dvoipomesečna kriza u kojoj se našlo Narodno pozorište Sombor, nakon isteka mandata direktora Mihajla Nestorovića.

Na inicijativu gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, Konkurs za direktora je raspisan u najkraćem roku, a pri odlučivanju su uvažena i mišljenja Udruženja dramskih umetnika Srbije, Saveza dramskih umetnika Vojvodine i glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Sombor.

Bojana Kovačević, producentkinja koja već sedam godina radi u somborskom pozorištu, bila je i predlog zaposlenih za mesto direktora.

Narodno pozorište Sombor ističe u saopštenju da se ovim putem zahvaljuje svim kolegama, publici i institucijama na brzoj reakciji i velikoj podršci za koju smatraju, kako navode, da je bila presudna u najvažnijim momentima.