“Razmišljao sam da nikada više neću da igram za reprezentaciju. A onda se za dan glava ohladila…”: Nemanja Nedović o reakciji na izostavljanje sa spiska reprezentacije pred Mundobasket

0
Profimedia

Dan kada je, sada već bivši, selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio imena sa svog šireg spiska, izazvao je brojne reakcije javnosti. Na spisku nije bilo Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića.

Dok su mediji veću pažnju posvetili izostanku Nikole Kalinića, Nedović je bio zbunjen i ljut zbog toga što nije na spisku, priznaje u intervjuu za Sport klub.

“Stvarno sam očekivao da ću biti na tom spisku od 18 igrača. Taj dan je stvarno bio šok za mene, baš sam se bio malo pogubio i prva reakcija je bila vruće glave: ‘Nikada više neću da igram za reprezentaciju, to je to, završavam‘. E, onda se glava malo ohladila, razmislio sam i shvatio sam da to ne treba lično da shvatam – splet okolnosti doveo je do toga i bukvalno sam se za dan prešaltao i posvetio sam se tome da ovu sezonu dočekam spreman i da rešim zdravstvena pitanja koja su me mučila prethodne sezone. Početni bes je trajao jedan dan, već sutradan sam gledao iz potpuno druge perspektive i bilo je mnogo lakše”, rekao je Nedović.

On je istakao da mu nije bilo jasno zašto ga nema na spisku, ali da je sutradan obavio kratak razgovor sa selektorom.

“Mislio sam da pripreme tome služe, da se pozovu najbolji igrači jedne zemlje, da se odrade pripreme, da se na njima ‘pobijemo‘ i da na takmičenje idu oni koji su zaslužili. Jednostavno, ove godine je bio sistem odabira drugačiji, to mora da se poštuje i nije moj posao, za to su zaduženi drugi ljudi. Sutradan sam video da me je Sale pozvao, ja sam ga naravno pozvao onda jer bi bilo stvarno glupo da to ne učinim. Razgovor je kratko trajao i to je to, ništa posebno – neću da otkrivam šta je rečeno, to će ostati između nas, ali kao što sam ti rekao, već tog dana sam promenio način razmišljanja i ceo pristup situaciji”, objasnio je košarkaš.

Nedović je istakao da je bio u kontaktu sa igračima tokom prvenstva, naročito sa Bogdanom Bogdanovićem, a u zanimljivom intervjuu govorio je i tome da je u trenucima kada su svi bili besni zbog neuspeha, uspeo da sačuva obraz i da nikada ne bi navijao protiv svojih prijatelja, jer on nije pozvan u reprezentaciju.