Rasprava Đilasa i Vesića na Tviteru oko novog sistema protiv nepropisnog parkiranja

3
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kritikovao je uvođenje novog sistema protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu „Oko sokolovo“, insinuirajući da su gradske vlasti za tu svrhu nenamenski nabavile skuplja vozila.

On je na Tviteru komentarisao izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je tokom današnjeg predstavljanja novog sistema rekao da će posebno opremljeni džipovi „pokazati autoritet države“ i da na „džipove, ‘audije’ (i ostala vozila bahatih vozača) neće ići trotinetima“.

„Pa neće da se sudaraju sa njima da pokažu da su jači. Ideja je da ih fotografišu. A za to je bitna kamera, a ne auto na koji je nakačena. Oni stvarno misle da su ljudi idioti koji ništa ne razumeju i da mogu da im kažu sta god hoće“, napisao je Đilas.

Vesić je nakon toga na svom Fejsbuk profilu ocenio da je Đilas „poznat po besnom i bahatom parkiranju, posebno po Vračaru“ i dodao da „komunalnim milicionerima i saobraćajnim policajcima da bi izašli na kraj sa bahatim Đilasom i njegovim džipovima trebaju panciri, a ne bolja kola“.

Ово нам каже човек који вози бесне џипове, које сам себи изнајмљује на лизинг да би избегао плаћање царине. Човек познат…

Posted by Горан Весић on Недеља, 26. јул 2020.

„Upravo je Đilas primer takvog bahatog vozača zbog kojih je ‘Oko sokolovo’ uvedeno. Inače, koliko taj čovek ne zna ništa osim da pokrade gradski budžet govori i činjenica da priča kako ovi automobili imaju samo kamere. Neznalica. Svaki automobil nosi hardversku opremu tešku 70 kilograma“, napisao je Vesić.

Sistem „Oko sokolovo“ biće u primeni od sutra, u 93 najprometnije ulice u Beogradu kojima će 18 specijalno opremljenih vozila, prema Vesićevoj najavi, prolaziti na najmanje 20 minuta.

Naplata kazni sistemom „Oko sokolovo“ počeće 10. avgusta, a od 3. avgusta svako ko napravi prekršaj dobijaće na kućne adrese obaveštenje sa fotografijom, mestom prekršaja, visinom kazne koja bi bila naplaćena, informacijom da je sistem još u test fazi, kao i molbu da to više ne čine.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Šta se to dešava sa Djilasom? On se zamajava sa Vesićem,umjesto da se bavi jačanjem opozicije i promenama političkog i ekonomskog sistema.
    Pitam se ,da li je Radulović u pravu kada tri meseca ponavlja da je deo tima za prevaru,a? Što bi rekao lider sdp-a.

  2. Bilo bi lepo kada bi gospodin Vesic obavestio gradjane Beograda kolika je cena tih vozila, koja marka i koliko kosta sva ta skalamerija koja ce da bude od pomoci (sve se plasim) pa da onda pricamo o efikasnosti. Ziveli

    • Ту би могао да искрсне проблем. Могло би да се испостави да би са тим парама, на тим локацијама, могло да се уреди довољно додатних паркинг места, а онда „суперпровизија“ за флотску куповину возила не би нашла свој џеп.

Comments are closed.