“Rama skreće pažnju sa teških tema”: Na glasanje došao u sakou i bermudama

2
Foto: Tanjug-AP

Albanski premijer Edi Rama već je prepoznatljiv po neobičnim odevnim kombinacijama, a njegov stajling na glasanju na lokalnim izborima u Tirani, na društvenim mrežama se ocenjuje kao najoriginalniji ili najuvrnutiji do sada.

Rama se, u društvu svoje supruge Linde, na glasačkom mestu u Tirani pojavio u beloj košulji, teget sakou, crnim cipelama, svim čarapama, ali i crnim “kargo” bermudama.

Iako se u svetskim medijima današnji lokalni izbori u Albaniji ocenjuju kao test za demokratiju i odlučujući za nastojanje Tirane da započne pregovore o prijemu u Evropsku uniju, Ramin stajling uspeo je na trenutak da skrene pažnju javnosti sa teških, ali važnih tema i postane vest u svetskim medijima.

Lokalni izbori u Albaniji održavaju se uz bojkot opozicije koja je najavila da će ih sprečiti. Opoziciona Demokratska partija se zalagala za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, tvrdeći da su u vladi rasprostranjene korupcija i veze s organizovanim kriminalom. Demokrate zato bojkotuju glasanje.

Građani bi trebalo da izaberu predsednike opština i gradova, članove opštinskih i gradskih veća i okružnih parlamenata za naredne četiri godine.

2 KOMENTARA

Comments are closed.