(VIDEO) “Raki-raki-raki-Rakitić…”: Argentinke mešaju kukovima zbog pesme o hrvatskom fudbaleru Ivanu Rakitiću

0

Fudbaler Ivan Rakitić dao je gol za Hrvatsku u pobedi 3-0 nad Argentinom na Svetskom prvenstvu, ali godinu dana kasnije njegovo ime odjekuje u diskotekama te južnoameričke zemlje.

Desetine osoba izvijaju svoja tela u Hunín de los Andesu, gradu s 12.600 stanovnika na jugu Argentine, dok lokalna zvezda Ivan Lućoti peva “Raki-raki-raki-raki-Rakitić!“.

Publika diže ruke u vazduh i njiše bokove uz ritmove argentinske kumbije, muzike poreklom s kolumbijskih Kariba, ali popularne širom Latinske Amerike.  

Unazad nekoliko dana, od kada je grupa Los monos lokos (Ludi majmuni) sa svojim frontmenom Lućotijem, izbacila je hit “Rakitić” te se pesma nezaustavljivo širi.

“Tražili smo poznatog fudbalera s čudnim imenom, koje će se dobro stopiti u pesmu. Rakitić nam je seo kao kec na deset”, objasnio je Lućoti ideju za ime pesme u razgovoru za argentinsku TV.

To mu je prva autorska pesma.

“Pesma govori o osobi koja jednu noć odlazi u diskoteku, kao i o etapama koje se događaju kada tamo uđe, bude unutra i ode. Jedna kompletna tema“, rekao je.

Lućoti kaže da se okupljenima svidelo kada su uživo to otpevali pa su zato snimili spot. U njemu se pojavljuje jedna osoba zamaskirana u majmuna, simbola tog benda, koji pleše u dresu Barselone s prezimenom Rakitić.

Rakitić verovatno još nije čuo pesmu, ali Lućoti se nada da će ritam sa stihovima uskoro doći do njega i njegovih saigrača predvođenih argentinskim kapitenom Lionelom Mesijem.

“Mislim da se Rakitić sada nalazi na godišnjem odmoru, ali pesmu bi mogao uskoro čuti. Nadam se da će se ona slušati na pripremama Barselone, na tome radimo”, napominje Ivan Lućoti, a prenosi N1.