Radulović: Đilas je srušio bojkot opozicije

0
Foto: Printscreen Youtube

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas srušio bojkot opozicije.

On je kazao da su lider Dveri Boško Obradović, koji već devet dana štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, prevareni od Đilasa, koji je, po njemu, “neiskreno u politici”.

“Nema političke ambicije nego samo sprovodi volju Evropske unije. Tako da praktično iz Berlina upravljaju i njim i Vučićem. Cilj je gušenje cele opozicije i s druge strane – da u Skupštini ostane samo bivša i sadašnja vlast”, rekao je Radulović.

Naveo je da je bojkot srušen i da moraju da vide šta dalje jer Aleksandar Vučić neće pasti dok god ga podržava Evropska unija, a oni ga podržavaju u svemu što radi u Srbiji.

“Na sreću Evropska unija se ljulja i mislimo da neće preživeti ovaj mandat EU parlamenta”, kazao je i dodao da će to biti prilika za promenu i za jačanje suverenizma, za šta se DJB zalaže.

Radulović je kazao i da je išao da podrži predsednika “Dveri” Boška Obradovića i istakao da svako ima pravo da “definiše svoju borbu”.

“Mi podržavamo sve izraze građanske neposlušnosti, sve izraze borbe, tako da smo juče bili da podržimo Boška Obradovića u tome što on radi. Mi ne mislimo da je to rešenje. Međutim, ne moramo da se složimo oko svega”, naveo je.

Podsetio je da je DJB bio za bojkot, ali isključivo bojkot cele opozicije, jer je to inače samo “besmislen, očajnički čin ljudi, koji ne znaju šta drugo da rade”.

Govoreći o poslednjim zaduživanjima vlasti naveo je da je “kristalno jasno” da im je potreban novac da bi kupili glasove građana.

“To su radili za svake izbore. Inače, to je rađeno i za sve izbore otkako je višestranačja u Srbiji. Činjenica jeste da je danas gore nego što je bilo”, naveo je.

Kako je objasnio, kada se zatvori domaća privreda, kao tokom vanrednog stanja, proizvodi se recesija, dolazi do manjka priliva u budžet, a to za sobom povlači zaduživanje.

“Imaćete veliki privredni pad ove godine. Naravno, pokušali su da prodaju priču da će biti jedan odsto, pa sad možda tri odsto”, rekao je i najavio da nas kriza, iz istog razloga, čeka krajem leta i na jesen.

Radulović je naveo da će ključni događaj u svetu ove godine biti novembarski izbori u SAD, na kojima će se određivati pravac sveta u narednom periodu.

“Mi duboko verujemo da će preovladati suverenisti. DJB je suverenistička opcija, DJB je članica evropske organizacije suverenističkih stranaka, koje se bore za suverenizam država, za očuvanje suverenih zemalja Evrope. Borimo se protiv EU jer EU Nije Evropa, nego globalistički projekat”, rekao je.

Radulović je kazao da je Srbiji potreban treći srpski ustanak, ali ne ustanak oružjem i na ulicama, nego u glavama ljudi.

“Ovo je borba za svest građana Srbije, da shvatimo svi zajedno da smo kolonizovana zemlja, da se s nama upravlja iz Berlina, da je Vlada odvela Srbiju na pogrešnu stranu nove geopolitičke podele između globalista i suverenista”, rekao je i dodao da je ova vlast Srbiju, bez obaveštavanja naroda o tome, stavila na stranu globalista – Nemačke i Kine.

(Beta)