Radovanović: “Dačić može, naprednjaci mogu, a fudbaleri ne mogu. Ako dozvolite političke skupove, vi ne možete da pravite razliku…”

0
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog Zoran Radovanović kaže da nije reč o repu epidemije i da ukoliko se nastavi sa popuštanjem pažnje i mera možemo dobiti drugi deo prvog talasa i da epidemija može imati krivulju dvogrbe kamile. Vlada Srbije usvojila je naredbu kojom se ublažavaju mere kada je u pitanju okupljanje u zatvorenom prostoru, ali se uvode ograničenja za okupljanja na otvorenom.

“Ako dozvolite političke skupove, vi ne možete da pravite razliku, Dačić može, naprednjaci mogu, a fudbaleri ne mogu. Tu jeste rizik, ne samo dok su na tribinama, nego posebno kada ulaze i izlaze, tu se stvaraju čepovi, duvaju jedni drugima u lice i u vrat i to jeste nesumnjivo faktor rizika ozbiljan. Ali isto tako rizično je kad potrpate ljude u autobuse, pa ih dovozite ovde, pa ih onda vraćate satima do svojih odredišta, dakle sve su to situacije koje bi trebalo izbeći, odnosno odložiti”, kaže Radovanović za N1.