Radnici Krušika najavili proteste i štrajkove ako do petka ne dobiju platu za januar

0
Foto: Google Maps

Četiri reprezentativna sindikata kompanije Krušik iz Valjeva najavili su danas da će zatražiti ostavku generalnog direktora i organizovati proteste i štrajkove ukoliko do petka ne dobiju platu za januar.

“Zaposleni do kraja dana očekuju isplatu akontacije za januar, a do 28. februara preostali deo januarske zarade”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to dogovoreno i potpisano u vidu zaključka na današnjem sastanku četiri fabrička reprezentativna sindikata – Sloge, Samostalnog sindikata, UGS Nezavisnost i ASNS sa generalnim direktorom fabrike Vladanom Lukićem.

“Sindikati su pored osnovnog zahteva za isplatu zarade izneli i zahtev da se postojeća radna prava u Krušiku ne smanjuju i da se u narednom periodu svim zaposleni koji su u dužem vremenskim periodu angažovani na određeno vreme uposle na neodređeno, o čemu će se razgovarati na narednom sastanku”, naveli su iz sindikata.

Sastanak je održan na zahtev reprezentativnih sindikata zbog ukupne situacije u Krušiku i neisplaćene januarske akontacije za oko 3.200 radnika koliko ih je, što za stalno, što na odredjeno, angažovano u tom preduzeću.

(Beta)