Rade Šerbedžija: Poslednji put sam igrao u Beogradu 1992, sa Mirom Karanović, Brankom Petrić, Petrom Kraljem… Te godine sam prestao da budem glumac na srpsko-hrvatskom jeziku

0
Profimedia

Ja sam odigrao poslednju predstavu u Beogradu 1992. u Domu omladine, ispričao je u velikom intervjuu za Blic proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, koji je u petak uveče nastupio u “Antigoni – 2.000 godina kasnije”, u režiji Lenke Udovički i izvođenju teatra “Ulysses”. “Antigona” je otvorila ovogodišnji Belef.

“Bila je to ‘Majka Hrabrost’ Bertolda Brehta. Glavne uloge smo igrali Mirjana Karanović, Branka Petrić, Petar Kralj, Žika Milenković i ja… Igrali su još mladi Nebojša Dugalić i Bojan Žirović i dečak Nikola Đuričko… Bila je to naša antiratna predstava kojom smo Ljuba Tadić i ja otvorili naše pozorište PPPP (Preduzeće za privatne pozorišne poslove)”, ispričao je Šerbedžija za Blic.

“Te godine Lenka i ja smo napustili Beograd i ostale gradove bivše Jugoslavije i otišli u London, pa potom u Ameriku. Te godine sam i ja prestao da budem glumac na srpsko-hrvatskom jeziku”, kazao je Šerbedžija.

On je, između ostalog, kazao da je, po njemu, samo vreme socijalističke Jugoslavije imalo pravi dignitet, kao i da je budućnost ovih prostora “šarena i neizvesna”.