Rade Šerbedžija: “Mira je bila jedna od najdivnijih jugoslovenskih glumica. Nepravedno je doživela mnoge udarce u zemlji u kojoj je rođena…”

0
Printscreen/YouTube/Rade Šerbedžija

Glumica Mira Furlan preminula je u 65. godina, a glumac i režiser Rade Šerbedžija oglasio se ovim povodom i otkrio da je glumica bila dugo bolesna i u komi.

“Dugo je nisam video. Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom. Ali svima nam je ostala u srcu jer je Mira Furlan, siguran sam, bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavij”, rekao je Šerbedžija u intervjuu za RTS.

“Mira Furlan je sigurno bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije. Svojim talentom i lepotom bila je Mira Stupica naše generacije. Voleli su je njeni prijatelji, glumci i glumice, voleli su je režiseri, volela ju je publika, volela ju je filmska kamera, voleli su je svi. A i ona je volela svet, ali se i plašila sveta, bila je ranjiva”, dodao je on.

On je ispričao da ju je početkom 2001. godine pozvao da se vrati u Hrvatsku i igra u predstavi “Kralj Lir”, ali da se nije usudila da da dođe, iako je bila oduševljena pozivom i ulogom koja joj je bila namenjena

“Bila je suviše ranjena, jer je kao prava heroina bila i tragetkinja u privatnom životu”, rekao je Šerbedžija.

“Doživela je nepravedno mnoge udarce od ostrašćenih nacionalista iz zemlje u kojoj je rođena i živela. I sve izdržala. Kao Eva iz Krležinog Vučjaka, otišla je u Ameriku da bi se skrila od brutalnosti nesreće koja je zahvatila njen narod. I uspela je i tamo u Americi da ostvari kao umetnica.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ