Rada Đurić napušta RTS, prelazi na Novu S

3
Foto Screenshoot/Nova S

Dugogodišnja novinarka i jedno od najprepoznatljivijih TV lica RTS-a Rada Đurić prelazi na Novu S, objavio je N1.

“Pridružuje se timu profesionalaca i vrhunskih novinara televizije Nova S gde će svojim talentom, znanjem i iskustvom doprineti stvaranju novih formata i obogaćivanju programske šeme”, navodi se.

Dodaje se da ćemo u početku, Radu imati priliku da gledamo u popodnevnom programu “Među nama” dok je Nataša Miljković pristala da pomogne kolegama sa informativnog kanala N1.

“Hvala mojim dragim kolegama sa RTS-a a pre svega gledaocima koji veruju u mene svih ovih godina. Trudiću se da na Novoj ostanem stara, zato što verujem, možda kao nikad do sada, da je tako malo važno gde smo ako ne znamo ko smo. Jer, ako ne zaboravimo ko smo, onda smo uvek tamo gde i treba da budemo. Ostanimo pametni, pristojni i kod kuće. Vidimo se uskoro”, rekla je Rada koju će, zbog poštovanja mera propisane samoizolacije po dolasku iz inostranstva, u naredne dve nedelje uključivati preko video linka.

“Uvek je zadovoljstvo objaviti kada se našem timu pridružuju novi, kvalitetni ljudi, novinari koji su godinama gradili svoju karijeru i ime i koji sada vide da je Nova pravo mesto za njih. Rada je izuzetan novinar, ima neverovatnu harizmu, ljudi je vole zbog njene spontanosti i energičnosti. Drago nam je što će svojim znanjem i iskustvom doprineti u proizvodnji još kvalitetnijeg programa kojim ćemo u ovim zahtevnim vremenima odgovoriti na potrebe gledalaca i opravdati poverenje koje nam ukazuju”, kaže izvršna direktorka kompanije United Media Aleksandra Subotić.

Rada Đurić je više od dve decenije bila zaštitno lice emisije “Beogradska hronika” na RTS-u i sa svojom publikom je uspostavila odnos pun poverenja jer se oduvek zalagala za to da se čuje glas naroda ali i da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju.

3 KOMENTARA

  1. Realno Rada ne spada u kategoriju vrhunskih već prosečnih novinara. Nije lepo da psuje po RTS ni ona a ni drugi jer su tamo na RTS naučili zanat. Siguran sam da je novac jedini razlog zbog kog je otišla. Za nas gledaoce je dobro da ima što više televizija pa neka se bore za novinare i prostor.

  2. Dobro je da novinari i voditelji od Integriteta imaju gde otici. Cinjenica da moraju pobeci iz RTSa i Prve B92 ,oznacuje kakva je dubinski crna situacija u Medijskoj Srbiji. Prvorodjeni si je za nase pare kriminalnim manevrom za 190 miliona eura (naseg Telekoma) kupio Prvi i O2,preko njegovog tajkuna ,vlasnika Kopernikusa nategnutih 20 miliona vrednog. (Zanimljivo da Veran Matic,mada odavna nije vlasnik, nije komentirao takav potez). Ocigledno nas ceka novo Osvajanje Slobode,zesce nego sa Milosevicem. Voleo bi da gresim.

Comments are closed.