Qatar Airways ponovo uspostavlja letove iz Beograda od 01. jula 2020. godine

  0

  Qatar Airways sa zadovoljstvom obaveštava da ponovo uspostavlja svoje letove iz Beograda od 01. jula 2020.  Aviokompanija će tokom jula leteti 3 puta nedeljno, a u avgustu i septembru će povećati svoje kapacitete na 4, odnosno 10 letova nedeljno  Iz Beograda će leteti Airbus A320 koji po konfiguraciji ima 12 sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi.

  Na globalnom nivou, danas pored Beograda, Qatar Airways ponovo uspostavlja letove do 11 destinacija. Ovo za sada predstavlja najveći broj destinacija do kojih će avion Qatar Airways-a poleteti isti dan. Do sredine jula, Qatar Airways će obnoviti letove do više od 65 destinacija u svojoj mreži.

  Kao jedan od globalnih avio prevoznika koji je tokom krize nastavio da leti do značajnog broja destinacija u svojoj mreži, kompanija je sve vreme mogla da prati trendove avio saobraćaja. Qatar Airways je održavala ove letove kako bi putnici mogli da, tranzitirajući preko našeg više puta nagradjivanog aerodroma Hamad u Dohi, stignu do nekih od evropskih destinacija, uključujući London, Kopehagen, Stokholm i Madrid. 

  Generalni direktor Qatar Airways grupacije, gospodin Akbar Al Baker, izjavio je: “Veoma nam je drago što ponovo počinjemo da letimo iz Beograda. Tokom krize postali smo jedan od najvećih globalnih prevoznika, preletevši preko 50 miliona kilometara, 15,000 letova, da bi preko 1,8 miliona putnika vratili u svoje otadžbine. To nam je omogućilo da steknemo neuporedivo iskustvo kako sigurno i pouzdano prevesti putnike u ovim nesigurnim vremenima. Naše neprekidno letenje su garancija da imamo značajno iskustvo u praćenju najnovijih medjunarodnih aerodromskih procedura. Sproveli smo najnaprednije mere bezbednosti i higijene na našim avionima, kao i na našem nagrađivanom medjunarodnom aerodromu Hamad, koji je nedavno izabran za najbolji aerodrom na Bliskom Istoku šestu godinu za redom. Postali smo aviokompanija na koju se putnici tokom krize mogu osloniti i nastavićemo da pružamo najsigurnije i najpouzdanije iskustvo našim putnicima dok se putovanje na globalnom nivou oporavlja.”

  Qatar Airways je dodatno poboljšao svoje sigurnosne procedure tokom leta za svoje putnike i kabinsko osoblje. Aviokompanija je unela nekoliko promena, uključujući uvođenje lične zaštitne opreme za kabinsko osoblje dok su na letu, kao i modifikovanu uslugu koja smanjuje interakciju putnika sa osobljem. Kabinsko osoblje već nekoliko nedelja unazad noci zaštitnu opremu, uključujući rukavice i maske. Putnici su obavezni da nose maske, a aviokompanija preporučuje da radi sopstvenog komfora ponesu svoje.

  Kako bi obezbedila da putnici mogu bezbrižno isplanirati svoje putovanje, aviokompanija je takodje produžila svoje procedure za rezervaciju i putnicima ponudila veći izbor. Aviokompanija će dozvoliti neograničen broj promena datuma, a putnici mogu da menjaju destinaciju onoliko puta koliko je potrebno, ukoliko je na udaljenosti unutar 5,000 kilometara od prvobitne destinacije. Aviokompanija neće naplaćivati nikakve razlike u ceni za putovanja završena do 31. decembra 2020, nakon čega će se primenjivati uslovi tarife. Sve karte rezervisane za putovanja do 31. decembra 2020, važiće dve godine od datuma izdavanja. Za detaljne uslove koji se primenjuju posetite www.qatarairways.com/RelyOnUs.

  Red letenja:

  Ponedeljak, sreda i petak

  Doha – Beograd QR231 odlazak: 07:20 dolazak 11:30

  Beograd – Doha QR232 odlazak: 12:30 dolazak 18:25

  Nacionalni prevoznik države Katar je izgradio snažan nivo poverenja sa svojim putnicima, vladom, agencijama i aerodromima kao pouzdan partner tokom krize. Sa planovima da proširi svoju mrežu i održi partnerstvo sa drugim aviokompanijama, Qatar Airways se dobro pozicionirala u sprovodjenju svoje misije da bude aviokompanija kojoj putnici mogu da veruju.