Putnici moraju u hotelski karantin o svom trošku po dolasku u Kanadu

1
Ilustracija: Profimedia

(Beta-AP) – Premijer Kanade Džastin Trudo objavio je danas uvođenje strožih ograničenja protiv širenja korona virusa, prema kojima će putnici po dolasku u zemlju morati da budu u karantinu u hotelu o svom trošku.

U nameri da spreči infekcije novim sojevima korona virusa koji se brže šire, vlasti su odlučile i da do 30. aprila obustave avionski saobraćaj ka Meksiku i svim destinacijama u karipskoj oblasti.

Trudo je rekao da će Kanada, uz do sada obavezan test pre ukrcavanja na let ka toj zemlji, uvesti i obavezno PCR testiranje na aerodromu za ljude koji se vraćaju u Kanadu.

“Putnici će potom morati da čekaju rezultate (testiranja) do tri dana u hotelu, o svom trošku, a očekuje se da će to koštati više od 2.000 dolara”, kazao je Trudo.

Naveo je da će putnici sa negativnim rezultatom potom moći da budu kod kuće u karantinu, “uz znatno povećan nadzor i kažnjavanje”.

Putnici koji dobiju pozitivan rezultat na korona virus moraće momentalno da idu u karantin u odredjene državne objekte radi sprečavanja širenja novih sojeva koji izazivaju zabrinutost.

Povodom zabrane letova do Meksika i karipskih ostrva, Trudo je rekao da će avio kompanije napraviti aranžmane s putnicima koji se sada nalaze u toj oblasti o njihovom povratku.

Od sledeće nedelje će svi međunarodni putnički avioni moći da slete jedino aerodrome u Vankuveru, Torontu, Kalgariju i Montrealu, naveo je kanadski premijer.

Od putnika koji ulaze u zemlju Kanada od ranije zahteva da provedu 14 dana u samoizolaciji po dolasku i da imaju negativan test na korona virus, ne stariji od tri dana.

Odluka o uvođenju obaveznog karantina u hotelu o trošku povratnika u zemlju ima za cilj da obeshrabri gradjane da putuju u inostranstvo.

1 KOMENTAR

  1. Prava drzava sa svim elementima ljudsih prava ali i nedvosmislenih obaveza i bez ulagivacke politike pa sve troskove i svoje i tudje svalimo na novcanik prokletog gradjanina koji ima samo pravo da placa porezi sto bahatiji to veca mogucnost dapostane politicar koji kroji kapu sirotinji. O svom trosku i zarad svojih ppteba dolazis u zemlju nalazices se gde te uvek mogu promaci u karantinu a ne kod nas seta posecuje rodbinu,.komsije i prijatelje policijaga zove natelefon da seispricaju .

Comments are closed.