“Pustite ih sve”: Protest ispred Centralnog zatvora, zatraženo puštanje na slobodu uhapšenih…

3
(BETAPHOTO/DEMOKRATSKA STRANKA/MO)

Ispred Centralnog zatvora u Beogradu okupili su se građani, ali i pristalice Demokratske stranke i drugih opozicionih partija i organizacija, protestujući zbog hapšenja ljudi na demonstracijama u proteklih šest dana, preneo je N1.

Okupljeni građani uzvikivali su “Pustite ih sve”.

Lider DS Zoran Lutovac je izjavio da traži hitno oslobođenje onih koji su, kako je naveo, “nezakonito uhapšeni, pretučeni, a neki i po hitnom postupku osuđeni”.

Prisutnima se, između ostalih, obratio i akademik Dušan Teodorović koji je rekao da je Srbija postala zemlja jednog čoveka.

“Ovaj režim se brutalno obračunao sa mladošću Srbije. Pozivam policiju i žandarmeriju da se pridržavaju pravilnika”, rekao je između ostalog Teodorović.

Ivana Jelić iz združene akcije “Krov nad glavom” zatražila je da se oslobodi troje njihovih aktivista, ali i svi ostali.

Zatražena je i smena direktora policije Vladimira Rebića, kao i odgovornost svih onih koji su, kako kažu, učestvovali u hapšenju, ali i presuđivanju.

Najavili su da će se i sutra okupiti.

Skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kome su pojedini okupljeni uzvikivali uvrede.

3 KOMENTARA

  1. Obradović i Djilas mu dodju ko one podguze muve… Gde god zasmrdi eto njih.. Gurnuli ljude u rušenje i haos a sad ih spasavaju.. glume mafijaske bosove a dva smrada neviđena i bruka za naciju..

  2. Da je okupljenima neko provalio u kucu i palio je da li bi onda zahtevali pustanje pocinilaca?

Comments are closed.