Pupovac o biskupu koji poredi zemljotres u Hrvatskoj sa “borbom protiv Srba”: Njegov um je zagađen…

0
Profimedia

“Neki ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um”, rekao je večeras predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagujući na reči biskupa Vlada Košića iz Siska u kojima poredi “zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka”.

“Na stranu što su sa tako prestižne i ugledne pozicije, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovorene takve stvari, ali to je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma”, ocenio je Pupovac, a prenosi portal Nova.rs.

Biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se “ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba”.

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

“Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi”, rekao je Košić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!