Pupovac najavio odlazak na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji: “Imam potrebu da podelim bol s meštanima”

3
Profimedia

Predsednik SDSS Milorad Pupovac najavio je da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji kako bi s meštanima podelio bol, piše Večernji list, a prenosi portal Nova.rs.

“Već dugo osećam potrebu da sa svojim rođacima i drugim ljudima podelim bol zbog stradanja u Škabrnji. To je moj zavičaj”, rekao je Pupovac.

“Ne želim da se u Vukovaru građani dijele na one hrvatske i srpske nacionalnosti. Želio bih da bude prostora i za stradanja Hrvata i za stradanja građana srpske nacionalnosti”, dodao je on.

U razgovoru za Večernji list predsednik SDSS i poslanik Milorad Pupovac govorio je o svom viđenju proslave operacije Oluja, o porukama koje su stizale od premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića, koje su bile u pomirljivom tonu i veliki su korak prema budućnosti.

Pupovac se osvrnuo i na kritike koje su došle iz Beograda kao i na svoj oštar odgovor Ivici Dačiću i ostalim političkim akterima u Srbiji koji su ih proglasili “izdajnicima” zbog učestvovanja potpredsednika Borisa Miloševića na proslavi Oluje u Kninu.

Između ostalog, uputio je i oštru poruku ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji je, po njegovom mišljenju, uvredljivo reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši kako Srbi u Hrvatskoj “ne trebaju mentora sa strane”.

3 KOMENTARA

  1. Situacija je veoma komplikovama i teška,sadašnji političari u Hrvatskoj i Srbiji trebalo bi da reše nešto što je gotovo nerešivo…najveći krivci su po meni Tuđman i Milošević i politike koje su oni vodili

  2. Srbi su se podelili još 1991. na one odane Hrvatskoj (većina ih živi u Zg, Ri, Os) i one pobunjene na teritoriji Krajine a koji su otišli nakon 1995. Svako ima drugačije iskustvo i većini ljudi u Srbiji, RS, CG je neshvatljivo

  3. A sta reci.U Srba je uvek bilo ,i bice Brankovica!To je nas vekovni usud.Uvek bi se nasao neko,koji bi se zahvaljivao i izvinjavao zveri sto ga kolje i fizicki unistava.

Comments are closed.