Pucnjava u Virdžiniji: 12 ubijenih, više ranjenih…

0
tanjug/ap

Inženjer Dvejn Kradok (40) ubio je 12 osoba u opštinskoj zgradi u Virdžnija Biču, navodno, jer je nekoliko sati tragedije izgubio posao.

Kako navodi USA tudej, pucnjava se dogodila oko četiri popodne po lokalnom vremenu u zgradi broj 2 opštinskog kompleksa.

U toj zgradi, u kojoj se nalaze i odeljenja za građevinarstvo i urbanizam, informacione tehnologije i javne radove, zaposleno je više od 400 ljudi.

Prethodno je CNN javio da je najmanje dvanaest ljudi ubijeno u Virdžiniji, kada je jedan čovek pucao po kolegama, a u razmeni vatre s policijom i sam stradao. Ranjeno je više osoba, a četiri su operisane.

Policija je saopštila da je u pitanju radnik lokalne administracije u Virdžinija Biču koji je nasumice pucao po bivšim kolegama i građanima koji su se zatekli u jednoj od zgrada državne administracije.

Dodaje se da je imao spremne brojne okvire sa municijom koje je menjao.

Policija je ubila napadača, a u razmeni vatre ranjen je i jedan policajac, koji je preživeo zahvaljujući tome što je nosio pancir. Kako su saopštili bolnički izvori, od četiri operisane osobe, tri su u kritičnom stanju, a jedna je u stabilnom.

Identitet ubice još nije objavljen, ali ga policija opisuje kao “razočaranog i nezadovoljnog” dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe. Nezvanično, iz policijskih izvora se saznaje da je reč o četrdesetogodišnjem čoveku, inženjeru, koji je radio u sektoru javnih komunalnih poslova, a kako pišu mediji, bio je osoba za kontakt te uprave kad su u pitanju informacije u vezi sa projektima lokalnih puteva.

“Kada smo dobili poziv četiri policajca su stigla na mesto događaja, locirali su gde se nalazi napadač i razmena vatre sa njim je dugo trajala. Napadač je bio prilično naoružan. Žrtve smo pronašli na sva tri sprata zgrade i jednu u automobilu”, kaže Džim Servera, šef policije u Virdžinija Biču.