Pucnjava u Teksasu: Oteo poštanski kombi, ubio pet osoba u dva tržna centra, još 21 ranio

0
(Tim Fischer/Midland Reporter-Telegram via AP/Tanjug

Naoružani napadač ubio je četiri osobe i ranio 21, u pucnjavi između gradova Midlend i Odesa, na zapadu Teksasa. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom, prenosi Glas Amerike.

Policija je saopštila da je osumnjičeni, belac 30-tih godina, oteo poštanski kombi, i otvorio vatru na policajce, vozače i kupce pre nego što ga je policija ubila ispred bioskopa u Odesi.

Vlasti su prvobitno istraživale navode o dva napadača, ali je šef policije Odese Majkl Gerki rekao na konferenciji za novinare u subotu veče da veruje da je bio samo jedan napadač.

Osumnjičeni je, kako se veruje, prvo pucao na policajca koji je zaustavio njegovo vozilo na autoputu, a zatim nastavio da puca dok se vozio kroz tržne centre u dva grada, u kojima je bio veliki broj ljudi zbog prazničnog vikenda.

“Osumnjičeni je u jednom trenutku napustio svoje vozilo i ukrao poštanski kombi. Kretao se velikom brzinom, dok ga je policija jurila, a zatim je udario u parkirano vozilo iza bioskopa Odesa multipleks sinerdži, gde je ubijen u oružanom obračunu sa policijom”, rekao je Gerki.

Na video snimku, koji se objavile lokalne stanice, vidi se kako beli poštanski kombi udara u vozilo ispred bioskopa u Odesi, pre nego što je policija opkolila osumnjičenog.

Šef policije Odese rekao je da mu je osumnjičeni poznat, ali je odbio da komentariše motiv za pucnjavu.

Među povređenima su najmanje tri policajca. Do nove pucnjave došlo je tačno četiri sedmice nakon što je napadač ubio 22 osobe i ranio 24 u El Pasu, u Teksasu.