Prvo obraćanje Stanivukovića kao gradonačelnika Banjaluke: „Proveravamo šta su radili, više ništa neće biti isto…“

1
Printscreen/YouTube/RTS Oko - Zvanični kanal

„Više ništa neće biti isto i to je princip na kom ću ja i moji saradnici raditi“, rekao je Draško Stanivuković u svom prvom obraćanju kao gradonačelnik Banjaluke.

Rekao je da se na ovaj dan čekalo više od 22 godine, prenosi Blic.

„Svaki dan ćemo provoditi nove odluke koje će menjati grad“, naveo je on.

Dodao je da će novom sistematizacijom biti smanjen broj odeljenja i broj službenih auta čime će kako kaže biti postignute velike uštede.

„Spreman je tim za reviziju koja će sve proveriti. Za sve koje se utvrdi da nisu radili svoj posao biće preduzete odgovarajuće mere od disciplinslih do krivičnih“, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je na prvoj pres konferenciji u ulozi gradonačelnika Banjaluke predstavio svoj tim ljudi.

Naveo je da će šef kabineta biti Vladimir Grujić, šef tima za komunikacije Tanja Vukomanović, a savetnik za pravna pitanja Željko Travar.

„Načelnićka mesta će popunjavati isključivo konkursom“, rekao je Stanivuković.

On je istakao da je primopredaja između njega i Radojičića bila ljudska i da su dobili većinu traženih izveštaja.

„Nedostaje izveštaj o novozaposlenim radnicima u Gradskoj upravi, te o radu gradskog kriznog štaba“, rekao je Stanivuković.

Na pitanje da li očekuje podršku skupštinske većine, Stanivuković je odgovorio potvrdno.

„Biće hitnih pitanja koje treba rešiti i da to uradimo trebaće mi njihova podrška. Isto tako imaćemo i kvalitetne predloge“, rekao je on.

Kako je istakao, za sada nije planirao uvođenje novih epidemioloških mera na području Banjaluke, ali je pozvao građanje da se pridržavaju onih mera koje su na snazi.

„Trebamo sagledati situaciju pa ćemo videti šta dalje. Moramo napraviti balans između zdravlja ljudi, ali i da sačuvamo privredu. Otkazana je proslava Nove godine, ali ja sa saradnicima razmišljam da se za pravoslavnu Novu godinu organizuje koncert umetnika koji će se prenositi na televiziji“, naveo je on.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Danam bog posalje i nama u Srbiji jednog Draska da ovaj narod jednom progleda i da se vidi sta su nam sve radili unistili su sve sto su generacije stvarale dotakli smo samo dno na svim zivotnim sverama.

Comments are closed.