Prvi put u istoriji srpski mlečni proizvodi na kineskom tržištu

  1
  Foto: Mlekoprodukt

  Kompanija Mlekoprodukt koja posluje u okviru grupe ”Savencia fromage & dairy”, dobila je sertifikat za izvoz proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije. Zahvaljujući inicijativi Ministarstva popljoprivrede, ovo je prvi put u istoriji da srpsko mleko i mlečni proizvodi mogu da se nađu i na prostoru Kine, koja predstavlja najveće potrošačko tržište na svetu. Do sada je ova kompanija izvozila u okviru zemalja Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija).

  Generalni direktor Mlekoprodukta, Andrej Beslać, istakao je da dobijanje međunarodnog sertifikata za plasman domaćih proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije predstavlja veliki uspeh za ovu kompaniju.

  Izuzetno smo ponosni što je Mlekoprodukt na ovaj način dobio veliku priliku da daljim razvojem i unapređenjem svog poslovanja doprinese i poboljšanju domaće privrede. Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu poljoprivrede uz pomoć čije inicijative je napravljen ovaj veliki korak. Cilj nam je isti, zajedničkim snagama trudimo se da očuvamo postojeća radna mesta, ali i da u ovom izazvnom periodu stvorimo mogućnosti za nova zapošljavanja. Pored toga, plan nam je da proširimo zonu otkupa mleka i saradnju sa proizvođačima i farmerima. Uložili smo u razvoj naših proizvodnih kapaciteta da bismo domaće srpske proizvode ponudili kineskim potrošačima, kao i potrošačima zemalja EU”, istakao je Beslać.

  Sertifikovani proizvodi koji će se izvoziti za Kinu su polutvrdi, tvrdi i topljeni sirevi.

  1 KOMENTAR

  1. Kinezi će pokloniti deci Zrenjanina otrov iz dimnjaka svoje mega fabrike automobilskih guma,a za uzvrat će omogućiti francuskoj kompaniji izvoz proizvoda na kinesko tržište.
   Jednim udarcem Vučić se na račun zdravlja građana Zrenjanina dodvorava svojim gazdama Makronu i Si Đin P.

  Comments are closed.