Prvi maloprodajni lanac u Srbiji kome je potvrđeno ispunjavanje mera zaštite u borbi protiv virusa COVID-19

  2

  Kompanija Delez Srbija prvi je trgovinski lanac u Srbiji sa „Safe Guard“ oznakom usaglašenosti, koja potvrđuje ispunjavanje bezbednosnih, zdravstvenih i higijenskih mera zaštite za vreme epidemije virusa COVID-19. Provera ovih mera obavljena je od strane međunarodne sertifikacione kuće Bureau Veritas. 

  Potvrdu usaglašenosti sa najvišim merama zaštite dobile su sve Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice, Maxi online, kao i Distributivni centar i zgrada direkcije kompanije Delez Srbija. Posedovanje „Safe Guard“ oznake usaglašenosti istaknuto je plavom nalepnicom na ulazu u prodavnicu, čime će kupci znati da su na mestu bezbedne kupovine, na kome se poštuju sve propisane mere u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja epidemije virusa COVID-19.

  „Procesi kroz koje kompanije prolaze u dobijanju potvrde usaglašenosti sa ovim kriterijumima i zahtevima su veoma rigorozni, ali pokazuju ozbiljan pristup u poslovanju i posvećenost onome što je danas prioritet, a to je poštovanje svih mera bezbednosti u borbi protiv korona virusa. Kompanija Delez Srbija je pokazala potpunu odgovornost u poštovanju preporučenih mera, te se njene radnje mogu smatrati bezbednim mestom za kupovinu, kao i sigurnim mestom za rad. Time je načinjen dodatni korak u zajedničkoj borbi protiv epidemije“, istakao je Vladan Čokić, direktor Bureau Veritas-a.

  Proverom su obuhvaćene različite delatnosti, od prodaje, ugostiteljstva, preko industrije, gradnje, do školstva, kulturnih i sportskih manifestacija. Dobijanje potvrde usaglašenosti „Safe Guard“ podrazumeva ispitivanje prema unapred utvrđenim kriterijumima, kontrolu i standardizaciju u procesima proizvodnje i rada uz podrazumevanu organizaciju poslovanja.

  Bureau Veritas je vodeća međunarodna sertifikaciona, verifikaciona i inspekcijska kuća osnovana 1828. godine sa sedištem u Parizu. Danas posluje u više od 140 zemalja sveta s međunarodnom mrežom sa više od 77.000 zaposlenih stručnjaka, u više od 1.400 kancelarija i 330 laboratorija. Od osnivanja, glavna misija kompanije je stvarati okruženje u kojem se veruje u proizvode i sisteme.

  2 KOMENTARA

  1. Nije tačno, ja sam uvek moram da obavim dezinfekciju drške od korpe sa vlastitim dezinfekcionim sredstvom koje nosim sa sobom

  Comments are closed.