Prva međunarodna konferencija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu

  0

  SmartArt – umetnost i nauka u primeni „Od inspiracije do interakcije“

  Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu sa zadovoljstvom najavljuje svoju prvu međunarodnu konferenciju SmartArt – umetnost i nauka u primeni: „Od inspiracije do interakcije”. Osnovna svrha konferencije je uspostavljanje međunarodnog foruma za razmenu mišljenja i iskustava nastalih kao rezultat međusobnog povezivanja i razmene uticaja između primenjenih umetnosti i nauke.

  Ovogodišnja tema konferencije „Od inspiracije do interakcije” zasniva se na interdisciplinarnom i transdisciplinarnom povezivanju primenjenih umetnosti sa društveno-humanističkim, tehničko-tehnološkim, kao i drugim naukama koje imaju ulogu u njenom razvoju. Konferencija se fokusira na sve aspekte uzajamne inspiracije i interakcije između nauke i oblasti primenjenih umetnosti: Animacije, Vajarstva, Dizajna enterijera i nameštaja, Grafike, Grafičkog dizajna, Ilustracije, Industrijskog dizajna, Keramike, Kostimografije, Savremenog odevanja, Slikarstva, Scenografije, Tekstila, Fotografije i drugih, kao i na saradnju nauke i umetnosti u oblasti Konzervacije i restauracije.

  Konferencija, već u svom prvom vidu, okuplja veliki broj stručnjaka različitog profila, uglavnom univerzitetskih profesora i renomiranih naučnika, umetnika i stručnjaka, iz petnaestak zemalja sa pet kontinenata, među kojima i Rusije, Australije, Japana, Egipta, SAD, Mađarske, Italije, Francuske, Poljske, Češke, Hrvatske i drugih. Značajan odziv vrhunskih imena iz sveta nauke i umetnosti osnov je da konferencija postane tradicionalna manifestacija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

  Program konferencije možete pogledati na http://smartart-conference.rs/