Protivnici Zorana Lutovca formirali odbor za održavanje izbora u Demokratskoj stranci

0
foto twitter

U centrali Demokratske stranke u upravo je konstituisan Organizacioni odbor za sprovođenje izbora u Demokratskoj stranci, a prvu sednicu je sazvala i njom predsedavala predsednica Organizacionog odbora Vida Ognjenović, prenosi Blic.

Organizacioni odbor je formiran odlukom Glavnog odbora Demokratske stranke, koji je ranije danas usvojio predlog 134 člana Glavnog odbora da se u Demokratskoj stranci održe vanredni izbori, koji će biti održani u skladu sa Statutom.

Glavni odbor Demokratske stranke konstatovao je i da nije usvojen izveštaj o radu predsednika stranke između dva glavna odbora, budući da predsednik nije ni podneo izveštaj, nije bila dozvoljena rasprava, a u momentu navodnog glasanja o tobožnjem izveštaju čije je „podnošenje“ trajalo dvadeset sekundi, nije utvrđen ni kvorum ni potrebna većina, u sali je bio veliki broj ljudi koji nisu članovi Glavnog odbora. Potpredsednica stranke Dragana Rakić je bez brojanja glasova za i protiv proglasila da je izveštaj usvojen. Nakon što je Zoran Lutovac iznenada napustio sednicu, predsedavanje sednicom je preuzeo najstariji potpredsednik prof. dr Dragoslav Šumarac sa regularno verifikovanim članovima Glavnog odbora. Na predlog Gorana Ćirića, Dragoslav Šumarac je izabran za zamenika predsednika.

Demokratske stranke. Na inicijativu 46 članova Glavnog odbora razrešen je Dušan Kostadinović sa mesta predsednika Izvršnog odbora, kao i njegov zamenik i sekretar Izvršnog odbora.

Demokratska stranka nastavlja intezivno da radi ne samo na pripremi stranačkih izbora, nego i da se oštro i beskompromisno bori protiv autokratskog režima i za modernu, demokratsku i evropsku Srbiju.