Protiv mera ustali, zbog mera ih rasterali: Zabranjen, pa dozvoljen, pa prekinut protest u Berlinu

3
Foto: Beta (Bernd Von Jutrczenka/dpa via AP)

Policija u Berlinu naredila je prekid protesta protivnika mera protiv pandemije koronavirusa zbog nepridržavanja pravila o nošenju maski i održavanja razmaka, prenosi N1 pisanje agencije Hina.

“Nažalost nam ne preostaje ništa drugo: organizatorima protesta smo saopštili odluku o prekidu protesta jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uslova za održavanje protesta”, saopštila je policija preko Tvitera.

Nakon što je sud ukinuo zabranu protesta protivnika mera protiv širenja pandemija koronavirusa koju je pre nekoliko dana izdao grad Berlin, policija je objavila da će protest biti tolerisan jedino ako se učesnici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.

“Pravilo o održavanju razmaka, usprkos višestrukom zahtevu preko razglasa, nije poštovano”, stoji u saopštenju.

Pre toga je policija broj učesnika procenila na oko 18.000.

Na prostest je pozvala inicijativa “Queerdenken 711” iz Štutgarta ali i desno-populistička Alternativa za Nemačku (AfD).

Demonstranti su u Berlin počeli da stižu od ranog jutra a u koloni su se mogle videti mnogobrojne zastave Rusije, Nemačke ali i zastave Nemačkog carstva.

Za poslepodne su najavljeni i protuprotesti ali je nakon zabrane glavnog okupljanja pred Brandenburškim vratima upitno njihovo održavanje.

3 KOMENTARA

  1. Svaka čast protestantima i sramota policije da tako tretira svoj narod. Demokratija je samo prazna reč, legenda kao Deda Mraz.

  2. Жалосно, али истинито, да одавде до Берлина не постоји ниједно место где би људи јавно изразили став да не желе да их третирају као овце, да на основу неких претпоставки, уводе насилне мере и примењују силу у спровођењу заблуда из сопственог незнања.

Comments are closed.