Pretučeni gej američki vojnici u Hrvatskoj zbog “tverkovanja”: “Prošle noći smo doslovno doživeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu”

0

U Zadru su u subotu uveče pretučena dvojica američkih vojnika, javljaju hrvatski mediji.

Kako je objavio Zadarski.hr, radi se o tamnoputim mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su otvoreno pokazali da su homoseksualci. Vojnici koji su u Zadar došli na odmor napadnuti su nakon “tverkovanja”.

Prema njihovim informacijama, jedva su izvukli živu glavu nakon napada veće grupe muškaraca, prenosi zagrebački portal “Indeks”.

“Prošle noći smo doslovno doživeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da ne nameravaju da nas puste žive”, ispričao je jedan od napadnutih.

Iz zadarske policije kažu kako je događaj okvalifikovan kao prekršaj.

“U napadu na dvojicu američkih vojnika učestvovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanele lakše telesne povrede udarajući ih šakama I nogama u glavu. Prva policijska stanica intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopšte napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, ali istraga će pokazati da li je u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog dela”, rekli su Zadarskom.