Propast restorana Džejmija Olivera, 1000 ljudi ostaje bez posla

1
Profimedia

Cartstvo restorana Džejmija Olivera je na udaru prinudne uprave što dovodi u opasnost više od 1.000 zaposlenih.

Kompanija, koja uključuje 23 italijanske prodavnice Džejmi plus plus restorane “Fifteen” i “Barbecoa” u Londonu i “C Diner” na aerodromu Getvik, navela je da će KPMG biti imenovan za privremenu upravu.

Revizorsko-konsultantska kuća KPMG je imenovana za prinudnog upravnika u restoranima ove kompanije u Velikoj Britaniji, dok njeno poslovanje međunarodnih franšiza i njen brend “Fiftin Kornvol” neće biti pogođeni, navodi se u saopštenju Džejmi Oliver grupe.

„Duboko sam ožalošćen ovim ishodom i zahvaljujem se svim zaposlenima i našim dobavljačima koji su svoje srce i dušu stavili u ovaj posao već više od deset godina. Ovo je teško za sve”, rekao je Džejmi Oliver, prenosi Gardijan

„Takode bih želeo da se zahvalim svim klijentima koji su uživali i podržali nas tokom poslednje decenije, bilo je pravo zadovoljstvo da vas uslužimo”, rekao je jedan od najpopularniji kuvara u svetu.

Privremena uprava bi mogla da obeleži kraj Oliverovog carstva restorana u Velikoj Britaniji, koje je nastalo otvaranjem restorana “Fifteen” u Londonu 2002. godine.

Više od 25 prekomorskih restoran, koje vode franšize, nisu pod uticajem administracije.

Grupa je u proteklih nekoliko meseci tražila kupce nakon što je Oliver odlučio da proda usled jake konkurencije na tržištu.

Prinudna uprava je usledila nakon što je prošle godine već zatvoreno 12 Džejmijevih italijanskih restorana a 600 radnika ostalo bez posla.

Prošle godine, lanac je bio spasen od bankrota samo u poslednjem trenutku pošto je Oliver uložio 13 miliona funti, od 17 miliona funti novih sredstava obezbeđenih za opstanak restorana.

Džejmi Oliver je izgradio TV, izdavačku i restoransku imperiju koja je imala svoje uspone i padove. Šef rođen u Eseksu priznao je da je 40% njegovih poslovnih poduhvata bilo neuspešno.

1 KOMENTAR

  1. …sve je to bila priča za malu decu i porez na budale. Biznis je biznis. Njemu se svakako isplatilo.

Comments are closed.