Propast jednog od najvećih evropskih bordela: „Došli smo do bankrota, zabranili su nam da radimo zbog korone…“

0
Foto. Profimedia

Jedna od najvećih javnih kuća u Evropi podnela je zahtev za bankrot, nakon mera nemačke vlade u borbi protiv koronavirusa, piše BBC.

„Pasha“ na 10 spratova je čuveni bordel u Kelnu. „Došli smo do kraja“, rekao je direktor tog bordela lokalnom listu Eskpres.

Od izbijanja epidemije koronavirusa, prostitucija u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija je zabranjena. A u bordelu „Pasha“ radi oko 120 prostitutki, dok još 60 ljudi radi kao osoblje, kuvari i frizeri.

Direktor „Pashe“ kritikovao je nemačke vlasti zbog postupanja tokom pandemije, posebno zato što nisu jasno rekli kada će moći da nastave sa poslom. Vlasti su im svake dve nedelje govorile kako još ne mogu da otvore bordel i nastave sa radom.

‘Ne možemo tako da planiramo posao. Možda bismo uspeli da sprečimo bankrot uz pomoć banaka, da nam je rečeno da bi posao mogao ponovo da bude pokrenut tokom iduće godine’, rekao je i dodao da su i tokom pandemije mnogi i dalje koristili usluge prostitucije, a da se pritom porezi nisu plaćali.

„Pasha“ je 2006. godine dospela na naslovnice kada je grupa muslimana pretila nasiljem zbog oglasa na zgradi tog bordela na kom su se nalazile zastave 32 zemlje koje se takmiče na Mundijalu te godine, uključujući Iran i Saudijsku Arabiju, pored polugole žene.